Giresun Üniversitesi Rektörü Attar'ın ilçelere ziyareti

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, atanmasının ardından Giresun'un ilçelerini gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Aygün Attar, Cuhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmasının ardından ilk ziyaret ve incelemelerini Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerine yaptı. Bugün ilk olarak Çamoluk ilçesine giden Attar, Çamoluk Kaymakamı Adem Uslu ve Belediye Başkanı Özcan Çinici ile bir süre görüştü. Burada Kaymakam Uslu ve Belediye Başkanı Çinici'nin ilçeye Giresun Üniversitesi bünyesinde Meslek Yüksekokulu kurulması talebi alan Attar, ilçe halkından destek verilmesi durumunda konuya olumlu bakabileceklerini kaydetti.

Rektör Attar, daha sonra Alucra ilçesine geçti. Burada Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler ve akademik personelle biraraya gelen Attar, öğrencilerin sorunlarını dinledi, kendileri ile sohbet etti.

Çamoluk ve Alucra ilçelerindeki ziyaretleri ve incelemelerinin ardından Attar, akşam saatlerinde Şebinkarahisar ilçesine geçti. Şebinkarahisar ilçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Attar, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin halklarının Giresun Üniversitesi'ne her zaman destek olduğunu söyledi.

Attar, "İlçenin gelişimi, ilin gelişimidir. Biz üniversite olarak ilçelerimize bu prensiple bakıyoruz. Bu noktada Giresun Üniversitesi olarak üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Üniversite olarak ilin gelişimi için halkla bütünleşeceğiz. Bu bütünlük çerçevesinde sadece akademik değil, her alanda altına imza atacağız. Bunu yapacağız ve başaracağız." diye konuştu.

"Giresun Üniversitesi, sadece Karadeniz'in değil, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır" diyen Attar, şöyle konuştu: "Giresun'u seven, güçlü Türkiye için herkesin bize destek vereceğine inanıyorum. Ben Giresun'a, üniversiteye, Giresunlu'ya güveniyorum."

Attar, Şebinkarahisar meydanında öğrenciler tarafından düzenlenen eğlenceye katıldı, öğrencilerle birlikte halay çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber