Özelleştirme Kanun Tasarısı mecliste

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, 'Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye gönderdi. Tasarıyla 'Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un ismi, 'Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun' olarak değiştiriliyor.

18 Maddelik yasa tasarısıyla çıkılan ihaleden sonuç alınamaması durumunda Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun onayı alınarak belirli istekliler arasında ihale usulü ile ihale yapılmasına imkan sağlanıyor

Türk Telekom'un hisselerinin devri sonucunda kamu payının yüzde 51'in altına inmesi durumunda buradaki personelin, hizmetin aksamaması için belirli bir süre daha çalışmalarına olanak sağlayan tasarıyla, ayrıca kamu payı yüzde 15`in altında olan kuruluşlarda en az iki teklif aranması şartından vazgeçilerek, ihaleye tek katılımcı olması durumunda da ihalenin yapılabileceği hükme bağlanıyor.

Özelleştirilen kurumlarda çalışanların özlük hakları korunurken, burada çalışanların kamu kurumlarına nakil işlemlerine ilişkin de yeni hükümler getiriliyor. Ayrıca tasarıyla ücretli olarak çalışanların toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının yanında iş kaybı tazminatı ödenmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber