Muğla Valiliği'nden öğrencilere Çanakkale gezisi

Muğla Valiliği, 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ücretsiz SBS kurslarına hazırlanan 80 öğrenciyi Çanakkale gezisiyle ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Eğitim Gönüllüleri Derneği (MEGDER) işbirliğiyle 2007 yılından bu yana maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, gönüllü öğretmenler tarafından ücretsiz hazırlık kursları düzenleniyor. MEGDER'in bu yıl açtığı kurslara il merkezi, belde ve köylerden katılan ihtiyaç sahibi 80 öğrenci, Muğla Valiliği'nce 10 öğretmenin gözetiminde iki günlük Çanakkale gezisine gönderildi. Valilik önünden hareket eden iki otobüs, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Hasan Özdemir, MEGDER Başkanı Ferudun Apaydın ve öğrenci velilerince uğurlandı.

İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Özdemir, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerin motivasyonu arttırmak amacıyla Muğla Valisi Fatih Şahin'in destekleriyle Çanakkale gezisi düzenlendiğini söyledi. Özdemir, Muğla'da 23 Nisan'ın diğer yıllara göre daha farklı kutlandığını belirterek, ?Etkinlikler bu yıl bir haftaya yayıldı. MEGDER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimiz olarak özellikle maddi imkânı olmayan ve SBS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi düzenledik. Geziye 80 öğrenci, sekiz öğretmen ve iki dernek yöneticisi katılıyor. Ümit ediyorum ki çocuklarımız memnun kalır. En azından şehitlikleri ziyaret ederek millî şuurdan feyiz alırlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber