Geleceğin AB projelerini BAÜ'lü öğrenciler hazırlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan ortak çalışmayla üniversite öğrencilerine yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Semineri verildi.

BAÜ Kongre Merkezi'ndeki eğitim semineri, ilk aşamada Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ndeki 40 öğrenciye verildi. Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi görevlileri Mustafa Karaduman, Fatih Sağay ve Özgür Aycil tarafından verilen seminer katılımcı öğrenciler tarafından büyük ilgi görürken hazırlanan örnek projelerle de uygulama deneyimi sağlandı.

BAÜ Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve Gençlik Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fahri Çakı, Balıkesir Valiliği ve üniversite işbirliğiyle ilki düzenlenen seminerin, ilerleyen dönemlerde belirli aralıklarla diğer fakülte ve yüksekokul öğrencileri için de düzenleneceğini kaydetti. Çakı, eğitim semineriyle üniversite öğrencilerini yapıcı sosyal sorumluluk projelerine yöneltmeye, bu alanda aktif roller almaya teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı. Öğrencilerin proje geliştirme, proje döngüsü yönetimi, analiz teknikleri, mantıksal çerçeve yaklaşımı ve matrisi, proje başvuru formu doldurma, proje uygulama, izleme, değerlendirme, yaygınlaştırma ve raporlama süreçleri çerçevesinde uygulamalı olarak bilgi ve beceri kazandıklarının altını çizdi.

30 saatlik seminer programının tamamlanmasının ardından Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın katıldığı plaket ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Alkan, eğitimde aktif öğrenmeye değinerek, seminer programının da bu çerçevede yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Seminere katılan öğrencilerin teorik eğitimle birlikte gruplar halinde örnek proje çalışmaları ortaya koymalarından memnuniyet duyduğunu dile getiren Alkan, BAÜ'de ilk defa olan bu eğitimle örnek bir çalışma ortaya koyulduğunu sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Şahin de Avrupa Birliği'nin kültürlerin buluşması, karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişinin sağlanması noktasında önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin proje döngüsü eğitimleriyle süreç içerisinde açılacak çeşitli görüşme fasıllarında görev alabileceğini dile getirdi. Öğrencilerin kendilerine güvenlerinin gelecek için sevindirici olduğunu kaydeden Şahin, BAÜ'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber