TBB Başkanı Coşar'dan 28 Şubat soruşturmasına destek

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vadet Ahsen Coşar, ?Çevik Bir de dahil olmak üzere hukuka aykırı eylemleri olan kişilerden elbette hesap sorulması gerekir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vadet Ahsen Coşar, Kadın Avukatlar Hakları Kurultayı (TÜBAKKOM)'nın düzenlediği programın ardından Cihan Haber Ajansı (Cihan)'nın sorularını cevapladı.

28 Şubat soruşturması kapsamında, postmodern darbeyi gerçekleştiren dönemin aktörlerinin tutuklanması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Coşar, ?Ben demokratım. Demokratım sivil bir yönetimdir. Dolayısıyla halkın rızası ile iktidara gelenlerin yine de halkın rızası ile gitmesi gerekir. Dolayısıyla askerler dahil, halkın rızası ile iktidara gelenlere müdahale etmeye yetkileri yoktur. Bu şekilde topluma cerrahi müdahalelerde bulunma hakları yoktur. Militarizme karşı bir insan olarak önce 28 Şubat sürrecini böyle görüyorum.? şeklinde cevap verdi.

?Çevik Bir de dahil olmak üzere hukuka aykırı eylemleri olan kişilerden elbette hesap sorulması gerekir.? diyen Coşar, ?Hiç kimse dokunulmaz değildir. Bunların hepsinin bir kanunun çizdiği sınırla içersinde olması gerekir. Hukuka aykırı eylemleri bulunan kişilerden elbette hukukun hesap sorması gerekir. Bu bağlamda hiç kimse dokunulmaz değildir. Ama bütün bunların hepsinin kanunun çizdiği sınırlar içersinde olması gerekir.? ifadeleri kullandı.

Coşar, Ergenekon ve Balyoz sürecinde yapılan operasyonun sabah erken saatlerinde yapılmasının rahatsız edici olduğuna da değinerek, 28 Şubat operasyonlarında, böyle bir tablo ile karşılaşılmamasının sevindirici olduğuna dikkat çekti. Coşar, ?Nihayetinde herhangi bir suç işlemişte olabilirler ama şu an itibariyle masumdurlar. Masumiyet karineleri söz konusu.öyle veya böyle ülkeye de hizmet etmiş insanlardır. Dolayısıyla o tür tasarrufların da medeni ölçüler içersinde yapılması gerekir.?

Coşar, Çevik Bir'in ifadeleri ile ilgili sorulan soruları, yargısal sürecin başlamasından dolayı görüş bildirmenin anayasaya aykırı olduğunu belirterek cevaplamadı. Coşar, ?Soruşturma genişletilmeli mi?" sorusuna da "Bunu soruşturmayı yürüten savcılık ve mahkeme değerlendirecek.? diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber