Bingöl'den dershane saldırısına tepki: Eğitimsiz toplum istiyorlar

Bingöl'de sivil toplum kuruluşları, Şırnak Cizre'de eğitim kurumuna yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırıyı gerçekleştirenlerin eğitimsiz bir toplum istediklerine dikkat çeken sivil toplum kuruluşları, bu şekilde hedeflerine kolayca ulaşabileceklerini düşündüklerini dile getirdi.

Bingöl Dershaneler Birliği (BİNDERBİR) Başkanı Hamdullah Dargın, yaptığı açıklamada, ''BİNDERDİR olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız ve yapılan saldırıyı kınıyoruz. İnşallah olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler bir an önce yakalanır ve bundan sonra da böyle bir olay olmaz.'' dedi

Gülderen Eğitimciler Derneği Başkanı Süleyman Özkılıç ise ''Cizre halkının eğitimine destek vermek için orada bulunan bir kurumun bu şekilde bir şiddete maruz kalması hiç doğru değildir. Bu tür olayları gerçekleştirenler eğitimsiz bir nesil istiyor. Daha önce bir öğrenci yurdunu yaktılar ve masum öğrenciler ölümden dönmüştü. Şimdi ise her yıl sınavlarda üstün başarı gösteren bir eğitim kurumuna silahlı saldırı gerçekleştiriyorlar. Bunların tek isteği eğitimsiz bir nesil olmasıdır. Eğitimsiz nesle istedikleri her şeyi yaptırabileceklerdir. Cizre halkı bu tür oyunlara gelmemelidir. Oradaki eğitime gönül vermiş insanlara sahip çıkmalıdır.'' çağrısında bulundu.

Bingöl Genç İş Adamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu ise yapılan saldırıyı kınadığını belirtti. Arifoğlu ''Eğitimli bir nesil istemeyenlerin yapmış olduğu bu saldırıyı kınıyoruz. Onlar da biliyorlar ki eğitimli bir insan onlara prim vermiyor. Vatandaşlarımızın eğitim görmesini kısıtlayarak daha rahat edeceklerini zannediyorlar. Ancak unuttukları bir şey vardır. Bizler sürekli bu tür olaylara dur diyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız ve onlara prim vermeyeceğiz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber