Özal sevgisi, Erzurum'da Ulu Cami'ye sığmadı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19. yıl dönümünde Erzurum'da dualarla anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Program büyük ilgi gördü, katılımcılar sokaklara taştı.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından organize edilen mevlit programı, tarihi Ulu Cami'de Erzurum ve çevre illerden gelen binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Özal'ın ruhunu yaşatmak, özlem, sevgi ve saygıyla anmak için toplanan kalabalık, sokakta ve Çifte Minareli Medrese'nin avlusunda ancak yer bulabildi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derdeği Başkanı Galip Demirel, Erzurum'da Özal dostları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2006'da kurulan dernekle birlikte rahmetli Özal'ın misyonunu yeni nesillere aktarmak için kolları sıvadıklarını belirten Demirel, ?Bu duygu ve düşünce ile bugün Erzurum'da aranızda bulunuyoruz. Her yıl ölüm yıl dönümünde mevlit ve hatimler indiriyoruz. Bu sene de 11 bin hatim indirilip duası mezarı başında okundu. Gönlünde Özal sevgisi taşıyan herkes rahmetlinin ruhuna hatim okudu. Her yıl bir ilimizde mevlit okutalım, dualar edelim istedik. Anadolu'da ilk olarak serhat şehrimiz Erzurum'u seçtik. Bizi mahcup etmediniz. Allah sizlerden razı olsun.? diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TELGRAF GÖNDERDİ

Mevlit ve anma programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj gönderdi. Erdoğan, mesajında, ?Özal'ın yaptığı değişim ve reformlar, Türk demokrasi tarihinde önemli bir iz bıraktı. Vizyonu, ebediyen yaşatılacak. Bu düşüncelerle cumhurbaşkanını rahmetle anıyorum. Ruhuna okunan hatimlerin ve yapılan duaların kabulünü Allah'tan niyaz ederek, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? dedi.

Programa katılanlar, düzenlenen anma programından hayli memnun kaldıklarını, rahmetli Özal'ı bir kere daha rahmetle minnetle andıklarını kaydetti. Programa, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, eski bakanlar Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Mehmet Keçeciler, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum ve çevre illerden 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber