TBMM Başkanı Çiçek ETSO'yu ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Türkiye Konuşuyor' sloganıyla çalışmalarını sürdüren Anayasa Platformu'nun toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'nı ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte ETSO'ya gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Meclis Anayasa Komisyonu üyeleri, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ETSO'ya yeni anayasa çalışmalarına verdiği katkıdan ötürü teşekkür etti. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, daha özgür ve sivil anayasa yapma çalışmalarına bölgedeki STK başkanlarının katılımının anlamlı olduğunu belirtti. Yücelik, Anayasa çalışmalarına katkılarından dolayı komisyon üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgede önemli bir konuma sahip olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın faaliyetlerinden övgüyle söz ederek, sivil anayasa çalışmalarına verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Platformu'nun 12'inci toplantısını Erzurum'da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çiçek, Anayasa çalışma toplantısı için Erzurum'un bölgede önemli bir konuma sahip olduğu için tercih edildiğini vurguladı. Erzurum'daki toplantıda bölgenin bütününe mesaj verildiğini belirten TBMM Başkanı Çiçek,"Günümüzde artık demokrasi belli kişileri seçip, önümüzdeki seçime kadar, ?Biz seçtik, artık ne yaparlarsa yapsınlar' ya da, ?Biz seçtik onlar yapsın' düşüncesi geride kaldı. Elbette seçtiklerimiz görevlerini yapıyorlar, yapacaklar, yapmalılar. Ama buna karşılık seçtiklerinizin daha fazla hizmet edebilmesi, düşüncelerinizi, görüşlerinizi, yasal ve kurumsal düzenlemelerde dikkate alınabilmesi bakımından en başta meslek odalarımızın ve dernekler vakıflar hatta teker teker sade vatandaşlarımızın da bu süreçte söyleyecekleri sözler olabilir. Bunları söylemesi gerekiyor. Zannediyorum o zaman demokrasiden beklenen fayda da azami noktada olur.? dedi. Erzurum'un tarihi, kültürü ve bugüne kadar demokrasi konusunda verdiği mücadelelerle önemli hareket noktalarından birisi olduğunu söyleyen Cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Cumhuriyetin temel taşlarından birisi de Erzurum'da konuldu. O yüzden Erzurum yakın tarihimizde önemli bir yere sahiptir. İnşallah Erzurum yeni anayasa yapım sürecinde de o köşe taşlarından birini ortaya koyacaktır. Bu sebeple toplantının Erzurum'da düzenlenmesinde emeği geçen, katkı sağlayan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.?

Toplantı sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na plaket ve Oltu taşı tesbih hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber