Bingöl Üniversitesi'nde CNC torna tezgahı kuruldu

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, 'CNC Operatörlüğü ile İşsizlik Kaygısına Son' isimli SODES projesi ile ilk defa Bingöl Üniversitesi'nde CNC torna tezgahı kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, üniversite bünyesinde işsiz gençlerin iş sahibi olması için çeşitli kurslar açıldığını ifade etti. Açılan çeşitli kurslar sayesinde Bingöllü işsiz gençlerin daha rahat iş bulabileceğini kaydeden Baydaş, ''Civar üniversitelerin makine mühendislikleri bölümü olmasına rağmen CNC torna tezgahı bulunmamaktadır. Bizim makine mühendisliğimiz henüz tam açılmamasına rağmen 2 yıllık meslek yüksek okulumuza CNC tezgahı kurduk. Bu tezgahın operatörlük belgesini alan öğrencilerimiz piyasada yaklaşık 1500 ile 2000 lira arasında iş bulmaktadır. Ayrıca tekstil atölyesi olsun, halıcılık ve kilimcilik atölyesi olsun buralarda öğrencilerimiz çalışarak hazır giyim, halı ve kilim üretmektedir. Bu şekilde öğrencilerimiz uygulamalı bir şekilde eğitim almış oluyorlar.'' dedi

Üniversitelerinde elektronik haberleşme programı da olduğunu hatırlatan Rektör Baydaş, bu programdan mezun olan öğrencilerin de güçlük çekmeden kendi alanlarında iş bulabildiklerini söyledi. Baydaş, "Çünkü kurmuş olduğumuz son derece modern bir laboratuvarımız vardır. Bu laboratuvar sayesinde ekipmanları en iyi şekilde kullanma imkanı sağlıyoruz. Kısacası meslek yüksek okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin sektörlerinde herhangi bir yabancılık çekmemeleri ve meslekleri ile ilgili sahada çalışabilmeleri için onların ihtiyaç duydukları her konuda yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber