23 Nisan resepsiyonunda bir ilk: Komutanlar eşli resepsiyonda

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başbakanı Cemil Çiçek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te resepsiyon veriyor. Resepsiyona ilk kez eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan gazetecilerin 'Öncelikle askerler de katılıyor ne diyorsunuz?' sorusuna "İyi iyi, çok güzel" diye yanıt verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in verdiği 23 Nisan resepsiyonu başladı. İlk kez eşli yapılan resepsiyonda Cemil Çiçek konuklarını eşin Gülten Çiçek ile karşılıyor.

Resepsiyona çok sayıda Ak Parti milletvekili eşleriyle birlikte katılırken protokolden ilk gelen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, ?Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak hiçbir şeyi gizlemiyoruz, elimizdeki her şeyi savcılara veriyoruz? dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resepsiyona yalnız geldi. Gül'ü Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi karşılarken orkestra hayatını kaybeden Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısını çalıyordu.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmaylarıyla az önce salona girdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başka bir programı nedeniyle resepsiyona katılmayacağı öğrenildi.

Geçen yıl resepsiyona tam kadro gelen BDP'liler ise tutuklu milletvekilleri nedeniyle bu yıl hiçbir etkinliğe katılmama kararı aldıkları için resepsiyona katılmadı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'da resepsiyona yalnız katıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan az önce eşi Emine Erdoğan ile birlikte resepsiyona katıldı.

Başbakan Erdoğan 'Öncelikle askerler de katılıyor ne diyorsunuz?' sorusuna "İyi iyi, çok güzel" diye yanıt verirken "İlk kez eşinizle birlikte geldiniz" sornusuna da "Daha önce farklı durumlar vardı" diye yanıt verdi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasıyla ilgili bir soruya ise "Bunu ona sorun" şeklinde yanıt verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç gazetecilerin Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili 5 yıl - 7 yıl senaryolarını anımsatması üzerine ?Dışarıdaki senaryolar bizi ilgilendirmiyor. Bu oldu, şu oldu diye düşünmeyiz. Raportör çalışmalarını sürdürüyor " dedi.

Gazetecilerin ?Cumhurbaşkanlığı seçiminden 60 gün önce bu durumun netleşmesi gerekiyor, sonuçlandırmanız Ağustos'a kalır mı?? sorusuna ise Kılıç şöyle yanıt verdi: "Zaten o kadar gecikmez. Mayıs'ta yurtdışında temaslarımızı var. Umarım arada uygun zamanda görüşme olanağımız olur. Raportör verdiği anda gündeme alacağız. Gündemimiz. Uygun yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ve resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resepsiyondan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber