Bakan Şahin, personel reformu hakkında bilgi verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2005 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
-YENİ PERSONEL KANUNU TASARISI -

Bakan Şahin, yeni bir personel kanunu tasarısı taslağının hazırlandığını ve iki haftadır Bakanlar Kurulu gündeminde bulunduğunu da hatırlattı.

Bakan Şahin, önümüzdeki hafta Pazartesi günü, başka gündem maddesi olmadan, ucu açık bir Bakanlar Kurulu toplantısı ile bu tasarıyı görüşeceklerini de bildirerek, tasarının getirdiği bazı yenilikleri şöyle sıraladı:

''-Şu andaki Kanuna tabi olmayan kuruluşlar ve personel, Türk Silahlı Kuvvetleri, Yargı ve öğretim üyeleri, bu üç alanda ayrıca müstakil kanunlar vardı. Yeni kanun tüm kamu kuruluşlarını bu kanun kapsamına alıyor. Maaşlar ve sosyal haklar bakımından bu kanuna tabi olacaklar. Ancak yine müstakil kanunları bulunmaya devam edecek.

-Sözleşmeli personel çalıştırmanın kapsamı genişletiliyor.

-Kamu personelinin dosyasında kimlik numarası kullanılacak.

-Derece ve kademe sisteminden vazgeçilmekte ve basamak sistemine geçilmekte. Basamak ilerlemesi yılda bir kez ve aynı tarihte yapılacak. Hizmet sınıfları kaldırılacak.

-Disiplin cezalarının verilmesinde disiplin kurullarının yetkisi artırılıyor. Ayrıca, disiplin kurulu kararlarına karşı yargıya gidilebilecek.

-Sicil sisteminden personel ve başarı değerlendirme sistemine
geçiliyor.

-Memurlar şehir dışına çıkışta izin almayacaklar, görev yerlerindeikamet etmek zorunda olmayacaklar.

-Hizmet içi eğitim için sosyal tesis kurulması yasaklanıyor.

-Kamudaki personele ilişkin tüm veriler Devlet Personel Başkanlığı'nda tutulacak.

-Aynı statüde, aynı hizmet süresinde kişilerin, farklı kurumlarda farklı ücret almalarını önlemek için, ''personele bu kanunda belirtilen mali haklar ile sosyal ödemeler dışında hiçbir ödeme yapılmayacaktır'' maddesi konuyor.

-Maaş hesaplamasında kullanılan üç ayrı katsayı tek katsayıya indirgeniyor.


-Özürlü çocuklar için ödenecek çocuk yardımı artırılacak.''

-MAAŞ SİSTEMİ SADELEŞİYOR-

Bakan Şahin, maaş sistemi konusunda henüz Bakanlar Kurulu'nda görüşülmediği için bu konuda mutabakat sağlanmadan kamuoyu ile paylaşmayı erken bulduğunu belirterek, ''Maaş sistemini oldukça sadeleştirmekteyiz. Sınıflar kaldırılıyor, bunun yerine 17 grup, basamak sistemi geliyor. İkramiye sistemini ise hizmet farkı ek ödemesi içinde değerlendirmek istiyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber