Zorla bağış isteyeni ihbar edin...

Haber Giriş : 01 Haziran 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "okula kayıt sırasında bağışa ilişkin herhangi bir zorlamanın söz konusu olması ve bunun kendilerine bildirilmesi halinde, işin içindeki idareci ve öğretmen hakkında yasal tedbir alınacağını ve gerekenlerin yapılacağını" söyledi.

Çelik, "Her yıl kayıt parası alınmayacak denmesine rağmen kayıt parası alınıyor. Bu yıl bu durum engellenebilecek mi?" sorusu üzerine, okul aile birliklerinin neye karışacakları ve müdahale edebileceklerinin belli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim temennimiz yasaların uygulanması, yasal olmayan hiçbir şeyin yapılmamasıdır. Yasal zeminde yapılabilecek ne varsa, bu yapılır. Bir veli kendi çocuğunun devam edeceği okula bağışta bulunmak istiyorsa, okul aile birliğine katkıda bulunmak istiyorsa 'sen katkıda bulunma' denmez. Ama fakir fukarayı yolma, soyma anlamına gelebilecek zorlamalar söz konusu olursa ve bu bize bildirilirse kesinlikle o idareci, öğretmen hakkında veya o işin içinde kim varsa her türlü yasal tedbir alınır ve gerekli şey yapılır."

 

Velilerden zaman zaman "bağışa zorlandıkları" yönünde şikayetler geldiğine işaret eden Çelik, "Ver dilekçeyi müracaat et. Müracaat yok... 'Eğer ben bunu yaparsam çocuğum zarar görür' diye düşünülüyor. Eğer biz bu cesareti gösteremezsek bunun önüne geçemeyiz. Veliler cesur olacak. Bize dilekçeyle yazılı bir şekilde müracaat edecekler. Biz de kendilerini bağışa zorlayan insanlar hakkında gerekli tedbirleri alacağız" dedi.


Çelik'e öğrencilerden protesto...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, katıldığı bir programda bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ÖSS öncesi moral ve motivasyon programına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Programda söz alan Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın konuşması sırasında ülkücü oldukları belirtilen bir grup öğrenci pankart açmak istedi; ancak öğrenciler görevliler tarafından engellendi. Gençler daha sonra apar topar salondan çıkarıldı.

Topbaş konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim programlarına büyük destek sağladıklarını, öğrencilerin başarılı olması için yoğun çaba sarf ederek çalışmaları gerektiğini söyledi.

Ardından kürsüye gelen Bakan Çelik ise, "Şu an meslek liselerinin önüne set çekiliyor. Biz yasayı gönderdik; ama geri geldi. Hükümet olarak uzlaşmacı bir tutum içinde olduk" dedi.

Bakan Çelik, protesto gösterisinde bulunan grubu da eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber