Maden şehri Gümüşhane'ye MTA Bölge Müdürlüğü talebi

Gümüşhane Ekonomi ve Sosyal Gelişim Platformu, Türkiye'de adını madenden alan tek il olan maden şehri Gümüşhane'ye Maden Tetkik Arama (MTA) Bölge Müdürlüğü kurulmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 30 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platform Doyum Lokantasında gazetecilerle bir araya geldi. Platform adına açıklama yapan Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla Doğu Karadenizin en önde gelen şehirlerinden olan, aktif 4 maden işletmesi, 5 altın madeni sahası ve yüzlerce ruhsatlı maden alanı bulunan Gümüşhane'de MTA Bölge Müdürlüğünün artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Toplamda 5 adet altın madeni sahası tespit edilen ve tespit çalışmalarının halen devam ettiği Gümüşhane'nin birçok önemli madene yataklık yaptığını dile getiren Nas, Gümüşhane'nin ülke ekonomisine daha fazla katkı yapması için fazla zaman kaybetmeksizin MTA Bölge Müdürlüğünün kurulması gerektiğini altını çizdi.

Nas, mevcut işletmelere daha fazla dinamizm getirmesi, mevcut potansiyelin ülkeye daha fazla ekonomik girdiği sağlaması için MTA Bölge Müdürlüğünü istediklerini belirterek, ?Başta siyasetçilerimiz olmak üzere Enerji Bakanlığımızdan beklentimiz bu halkı ve gerçekçi isteğimizin yerine getirilmesidir. Trabzon'a Bölge İstinaf Mahkemesi, Giresun'a Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. AK Parti hükümetleri döneminde GAP idaresi başkanlığı Ankara'dan Şanlıurfa'ya, Taşkömürü Genel Müdürlüğü Ankara'dan Zonguldak'a taşınmıştır. Bölge Müdürlüklerini sadece belirli illerde toplamak diğer illere de yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu bağlamda Trabzon bölgenin ağabeyi olduğunu göstermeli ve MTA Bölge Müdürlüğünün Gümüşhane'ye taşınmasına veya açılmasını desteklemelidir.? dedi.

?MTA Bölge Müdürlüğü Gümüşhane'ye Yakışır? adı altında başlattıkları kampanyaya başta siyasetçiler olmak üzere her kesimden destek beklediklerini vurgulayan Nas, konuyu gündemde tutmak için çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlıklar, Genel Müdürlükler ve ilgili kurumlara rapor ve mektup göndereceklerini ve ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber