Yuva çocukları için hatıra ormanı oluşturuldu

Siirt'te '14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan' projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara ağaç ve çevre sevgisini kazandırmak amacıyla, Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Hatıra Ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanının ilk fidanları düzenlenen törenle dikildi.

Siirt Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Siirt-Kurtalan kara yolunun Başur Kavşağı'nda tellerle çevrili 3 dönümlük alanda oluşturulan hatıra ormanına 400 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimine Vali Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Sayın, Orman ve Su İşleri müdürü Nevzat Çelikten ve yuvadaki çocuklar katıldı.

Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra hatıra ormanının ilk fidanını dikti.

Vali Musa Çolak, ?Hatıra ormanına dikilen fidanlar yetiştikçe, çocukların da umutlarının yeşerecek. Kimsesiz çocuklar, ormana dikilen fidanlar gibi devletin adaleti ve şefkatli kollarında büyüyor. Çocuklarımıza ağaç ve çevre sevgisini kazandırmak amacıyla yapılan ağaçlandırma çalışmalarını çok önemli buluyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber