Aydın'da büyükşehir hazırlıkları

Büyükşehir olacak iller arasında yer alan Aydın'ın Merkez ilçe ismi ile ilgili görüş ve öneriler ortaya atılmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in isim önerilerinden sonra Aydın'da bazı gazete ve internet siteleri muhtemel isimleri ankete sunarken, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, kendi şahsi fikrinin Aydın isminin değişmemesinden yana olduğunu söyledi. Pekgüzel, yasal mevzuatın ona göre hazırlanarak tek merkez ilçe olacak olan Aydın'ın Aydın Merkez ilçe olarak anılabileceğini belirterek bu ismin değişmemesinden yana olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın ön hazırlık çalışmalarının İçişleri Bakanlığı'nda devam ettiğini ve bu kapsamda Aydın'da kurulacak yeni ilçe için isim hazırlığı içinde olunduğunu belirten Aydın Sanayi Odası Meclis başkanı Yalçın Pekgüzel, ?Bu kapsamda Aydın Milletvekilimiz Mehmet Erdem, bir çok kurum ve kuruluştan yeni kurulacak ilçenin ismi için bizlerden görüş istedi. Bireysel olarak benim fikrim ?Menderes' idi. Ancak bu ismin İzmir'de de Menderes ilçesi olmasından dolayı karışıklığa sebebiyet vermemesi için sıcak bakılmadığını öğrendik. Bence Aydın'da tek bir ilçe kurulacak. Bu nedenle Aydın isminin Aydın olarak kalmasından yanayım. Eğer isim Aydın olarak kalırsa Aydın Valiliği Aydın kaymakamlığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın İlçe Belediyesi olarak anılabilir. Bana göre tek merkezli ilçelerde merkezin ismi ile ilin ismi aynı olabilir? diye konuştu.

Bilindiği gibi, 2014 Yerel Seçimleri'nden sonra il nüfusu 750 binin üzerinde olan tüm iller ?Büyükşehir Belediyesi' kapsamına alınacak. Planlanan değişiklikle Büyükşehir Belediyesi olacak bu illerin merkez ilçeleri nüfusuna göre ikiye veya üçe bölünerek yeni ilçeler oluşturulacaktır. Burada nüfusu 400 bin civarında olanların ikiye bölünmesi düşünülüyor. Aydın Merkez İlçesi bağlı beldeleri ile birlikte 250 bin civarında olduğundan tek ilçe oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber