DENİB Başkanı Kocasert: Denizli ekonomisi çeşitlenerek güçleniyor

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, il ekonomisinin, her geçen gün sektörel çeşitliliğinin artarak güçlendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'nin lokomotif sektörünün tekstil ve konfeksiyon olduğunu ifade eden Kocasert, ?DENİB tarafından 2011 yılında kayda alınan ihracatın yüzde 75'lik kısmı, tekstil ve konfeksiyon sektöründen gerçekleştirildi. Diğer taraftan tekstil ve konfeksiyonun yanısıra mermer ve kablo başta olmak üzere diğer sektörlerden de ihracatımız mevcut. Seracılık, son yıllarda gelişimini sürdürüyor.? dedi.

İhracat deyince akla sadece mal ticaretinin gelmemesi gerektiğini belirten Kocasert, ?Döviz kazandırıcı aktivite olarak sadece ihracatı sayarsak eksik bırakmış oluruz. İllimizde çok önemli bir turizm altyapısı var. Pamukkale gibi doğal bir hazine, Laodikya gibi bir antik kent ve Karahayıt gibi bir şifa kaynağı, aslında ilimizin en önemli zenginlikleri. Laodikya'nın Hristiyan âlemi açısından önemini de unutmamak gerek. İncil'de adı geçen kutsal kiliselerden birisi Laodikya'da bulunuyor, kazı çalışmalarıyla günyüzüne çıkarıldı. Birçok yabancı turist, her yıl bu merkezleri ziyaret ederek döviz bırakıyor. Altı çizilmesi gereken gerçek şu ki Denizli, turizmde çok daha ileri noktalara gelebilecek bir potansiyele sahip.? dedi. Enerji sektörünün de Denizli'de sürekli gelişmekte olduğunu, jeotermal kaynakların yanında güneş ve rüzgâr enerjisi potansiyelinin de çok yüksek olduğunu vurgulayan Kocasert, ?İlk bakışta enerji sektörü doğrudan döviz kazandıran bir alan gibi görünmese de enerjide ithalata bağımlı bir ülke olduğumuz için her türlü enerji yatırımı, ithalatımızı azaltıyor. Dolayısıyla dış ticaret dengemize ve cari açığımıza katkısı olumlu oluyor. Hem turizm hem de enerji sektörleriyle ilgili olarak Denizli, gündemde olan yeni teşvik sistemiyle birlikte önemli bir fırsatla karşı karşıya. Turizm ve enerji yatırımları tüm Türkiye'de eşit şekilde teşvik edileceğinden, yapılacak yatırımlarda önemli düzeyde devlet desteği söz konusu olacak.? diye konuştu.

Dinamik bir ekonomisi olan Denizli'de kendilerinin de DENİB olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Kocasert, ?Görevimiz, ihracatçıları her platformda en iyi şekilde temsil edebilmek. Sorunların ve görüşlerin ilgili makamlara ulaştırılmasında etkin bir köprü olmak için gayret ediyoruz. Almanya Frankfurt'ta gerçekleştirilen ve ev tekstili sektörünün en önemli uluslararası fuarında, 'Turkish Home Textiles' standını açtık ve fuara katılan firmalarımıza ilişkin bilgilerin yer aldığı bir katalog dağıttık. DENİB olarak sahiplendiğimiz önemli bir projeyle de 'Made By Denizli' şeklinde bir şehir markası oluşturmak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

2012 yılında Ekonomi Bakanlığı ile uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin amaçlandığı bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Kocasert, şunları kaydetti: ?Üyelerimizden oluşan bir grup firmaya, ilk aşamada bir ?İhtiyaç Analizi' çalışması uygulayacağız ve ortaya çıkan sonuçlara göre katılımcı firmalara yönelik eğitim programları, pazar geliştirmeye yönelik alım ve ticaret heyetleri programları düzenleyeceğiz. Bir diğer projemiz ise Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'dır. Ulusal düzeyde organize edilecek bu yarışma ile hem genç tasarımcılara fırsat tanımış olacağız hem de her geçen gün önemi artan ve hayati bir rekabet unsuru olan moda ve tasarıma Denizli'de dikkat çekmiş olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber