Evi yanan köylüye Fethiyeli kadınlar sahip çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Paşalı köyünde çıkan yangın sonrası kullanılamaz hala gelen ve bölge öğretmenleri tarafından gündeme getirilen ev, Fethiye Evi Gönüllüleri ve Fethiye Belediyesi tarafından onarıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paşalı köyünde yaşayan Öznur Ergün'e ait ev, geçtiğimiz ay çıkan yangında büyük çaplı hasar görmüştü. Tamamen kullanılamaz hale gelen evle ilgili Ortaköy İlköğretim Okulu öğretmenlerinin başlattığı çalışma sonuç verdi. Hiç bir geliri olmayan Öznur Ergün'e yardım edilmesi için kapı kapı dolaşan öğretmenler aradıkları desteği Fethiye Evi Gönüllüleri'nden buldu. Öğretmenlerin taleplerini değerlendiren Fethiye Evi Gönüllüleri, Fethiye Belediyesi'nin de desteği ile Öznur Ergün'ün evini onardı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı onarımı yapılan evi görmek için Paşalı köyüne gitti. Ev sahibi Öznur Ergün tarafından karşılaşan Saatcı ailesine köylülerin ilgisi de büyük oldu. Müslümanlığın temelinde paylaşmak ve yardımlaşmak olduğunu söyleyen Fethiye Evi Gönüllüleri Kurucusu Nesrin Saatcı, Hz. Muhammed'in 'komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir' hadisini hatırlatarak süreç hakkında bilgi verdi. Saatcı, ? Yangın sonrası bölgede eğitim veren Ortaköy İlköğretim Okulu öğretmenleri bize gelerek ricada bulundu. Biz olayı duyunca çok duygulandık. Bu konuyu belediye başkanımızla paylaştık. Olumlu cevabı alınca hemen çalışmalara başladık ve evin onarımını sağladık. Bir ailenin kurtulması, güzel bir yuvada oturması çok önemli." dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Paşalı köyünde ortaya konulan birlik ve beraberliğin bütün insanlığa örnek olması gerektiğini ifade etti.

Kendisine uzanan yardım elinden dolayı duyduğu mutluluğu gözyaşları ile gösteren Öznur Ergün, evini geri kazandıran Saatcı ailesine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber