Vali Çolak yatırımlarda koordinasyona ve hıza dikkat çekti

Vali Musa Çolak, ilde yapılacak yatırımlar için kaynakların, mevsim koşulları itibariyle hızlı, verimli, etkin ve koordineli kullanılmasını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt İl Koordinasyon Kurulu 2012 ikinci dönem toplantısı, İl Kültür Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri hazır bulundu.

Tahsis edilen ödeneklerin hızlı ve etkin bir şekilde kullanılmasını isteyen Vali Çolak, şunları kaydetti: ?İlimiz genelinde 2012 Nisan ayı itibariyle 299 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Projelerin toplam bedeli bir milyon 214 bin TL'dir. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri yüzde 25, fiziki gerçekleşme ise yüzde 38 olmuştur. 299 projeden 83'ü tamamlanmış, 83'ü devam etmekte, 76'sı ihale aşamasında ve 57 projeye de henüz başlanamamıştır. İlimizde çalışma mevsiminin başladığı bu günlerden itibaren mevsim şartlarından azami şekilde faydalanılarak çalışmaların hızlandırılması son derece yararlı olacaktır. Kurum ve Kuruluşlarımız zaman kaybetmeden çalışmalarına başlamalıdırlar. Çok sert geçen kış mevsiminden sonra özellikle bozulan veya tahrip olan alt yapının iyileştirilmesi için azami gayretin gösterilmesini başta kaymakamlıklar, belediyeler, il özel idaresi ve diğer ilgili kurumlardan istiyorum.? Vali Musa Çolak, kurumların kendi programlarını gerçekleştirirken iyi niyet ve karşılıklı anlayış içinde diğer kurumlara yardımcı olabilecekleri konularda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri kendi çalışmaları konusunda kurula bilgi verdi. Yatırımcı diğer kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Musa Çolak, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını ve takip edilmesini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber