Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ şubesi'nden fakslı eylem

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ şubesi tarafından öğretmen ve öğretim elemanları, 'ek ödeme' mağduru oldukları gerekçesiyle faks eylemi gerçekleştirdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ PTT Binası önünde toplanan sendika üyeleri burada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Tekirdağ Milletvekillerine faks gönderdiler.

Faks eyleminin öncesinde basına açıklama yapan Memur-Sen Tekirdağ temsilcisi Ferruh Topuz, geçen hafta Türkiye genelinde toplu sözleşme masasına ilişkin talepleri ilettiklerini belirterek, bu hafta ise ek ödeme mağduru öğretmen ve öğretim elemanları için alanda olduklarını kaydetti.

Topuz, "Öğretmen ve öğretim elemanlarının, eğitim ve ülkeyi geleceğe taşımayı bir yana bırakın, kendilerini bir sonraki aya taşıyacak takatleri kalmamış ve sabırları tükenmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, üst düzey bürokratlarına, gizli kararname ile askere cömert davranan hükümet, eğitimciler söz konusu olduğunda 'Mali dengeden' söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir" dedi.

Konuşmanın ardından Topuz, beraberindeki Eğitim-Bir-Sen üyeleri, ek ödeme taleplerini içeren dilekçelerini Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Tekirdağ milletvekillerine gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber