Öğretmenler, Başkent'te projeleriyle yarışacak

Eğitim Metotları Geliştirme Derneği (EMGED)'nce organize edilen öğretmenler arası 4. Uluslararası Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması (EMEPYA)'nin finali hafta sonu yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMEPYA'nın finalinde 28 Nisan Cumartesi günü Ankara Altınpark ANFA Fuar Alanı'nda projeler sergilenecek. 29 Nisan Pazar günü saat 14.00'de Turgut Özal Üniversitesi konferans salonunda ise ödül töreni gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile düzenlenen yarışmaya Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü de katkıda bulunuyor.

EMGED, eğitimin yararına olacak her tür yenilik ve metodun araştırılmasına imkan hazırlıyor. Teknolojinin eğitimin her alanında kullanılmasına katkı sağlayan dernek, geliştirilen yeni metotların tanıtımının yapılacağı organizasyonlar düzenliyor. Eğitim ortamlarının iyileştirilmesini hedefleyen EMGED, 4. kez düzenlediği EMEPYA'yı uluslar arası niteliğe taşıdı.

Dernek Başkanı Enver Ak, bu yıl 2 bin 488 öğretmenin 2 bin 16 proje ile yarışmaya müracaat ettiğini belirtti. Yapılan ön değerlendirmeler sonucunda Türkiye içinden 100, yurt dışından 27 projenin final yarışması için Ankara'ya davet edildiğini dile getiren Ak, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden dünyadan ise Almanya, İngiltere, Romanya, Bosna Hersek, Bangladeş, Gürcistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Nepal ve Yemen gibi pek çok ülkeden meslektaşlarımız olan öğretmenler projeleri ile yarışmamıza katılacaklar." EMGED Başkanı Enver Ak, tüm Ankaralıları hem sergiye hem de ödül törenine davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber