Hastanın doktora baskıyla ilaç yazdırdığı iddiası

Türk Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Arif Dağlı, Karaisalı Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Dr Halil İbrahim Bilgiç'in, bir hasta tarafından baskı altına alınarak zorla ilaç yazdırıldığını, aynı hastanın daha sonra çarşı merkezinde bir esnafa bıçaklı saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağlı, Karaisalı Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan şiddetin bugünlerde daha da arttığını belirterek Karaisalı Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan Dr Halil İbrahim Bilgiç'in, bir hasta tarafından baskı altına alınarak zorla ilaç yazdırıldığını, aynı hastanın daha sonra çarşı merkezinde bir esnafa bıçaklı saldırıda bulunduğunu belirtti. Dağlı, "Hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğini sürekli dile

getirmemize rağmen, bu konuda ciddi bir önlem alınmamıştır" dedi.

Dağlı, sağlıkta dönüşüm adı altında hastaların 'müşteri', hastanelerin de 'ticarethane' olarak görüldüğü, sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarını karşı karşıya getiren anlayıştan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Türk Sağlık-Sen olarak Dr. Halil İbrahim Bilgiç'in yanında olacaklarını ve her türlü hukuki desteği sağlayacaklarını belirten Dağlı, gerek saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması gerekse de hastanelerde güvenlik tedbirlerinin arttırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber