24 ayrı ülkeden Bursa'ya gelen öğrenciler yeşil sahada terleyecek

Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yıldırım Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 6. Milletler Arası Futbol Turnuvası kura çekimi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Belediyesi ve Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile geleneksel hale dönüştürülen Milletler Arası Futbol Turnuvası'nın bu yıl 6. sının startı verilirken, turnuva öncesi kura çekimi Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu'nda yapıldı. Uludağ Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdüren 24 farklı ülkeden 240 sporcunun katıldığı turnuvanın, ilk kurasını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin çekti.

Tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Keskin, "Geleneksel hale dönüştürdüğümüz Milletlerarası Futbol Turnuvası'nın bu yıl 6.'sını düzenliyoruz. 24 ayrı ülkeden katılan 240 yabancı uyruklu öğrenci ile düzenlediğimiz bu turnuva ile milletler arası sevgi köprülerini oluşturuyoruz. Bir yandan da spor ile dünya barışına katkıda bulunmuş oluyoruz. Dostluğun ve kardeşliğin pekişmesi için düzenlediğimiz bu organizasyonda tüm katılımcılara başarılar diliyorum."

Mavi Küre Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Şakir Umutkan da Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e turnuvaya verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederek, Yıldırım Belediyesi'nin sportif faaliyetlerini ve spor arenasında aldığı derecelerden ötürü tebrik etti. Umutkan, "Dostluk, kardeşlik ve hoşgörüye en çok ihtiyacımızın olduğu böylesi bir dönemde, ülkeler arası kardeşlik ve dostluğu sporla aynı çatı altında buluşturan bu anlamlı organizasyonun içinde yer almak beni çok mutlu etti. Umarım gençlerimizin pozitif yaklaşımı ve aralarındaki ilişki herkese örnek olur." dedi.

6. Milletler Arası Futbol Turnuvası 10 Mayıs'ta Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübünde başlayacak, turnuva 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü final ve ödül töreni ile son bulacak. Turnuvaya katılan ülkeler ise şöyle; Azerbaycan, Ahıska, Afganistan 1, Afganistan 2, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moğolistan, Kazakistan, Kırgizistan, Kırım, Türkiye, Kosova, Makedonya, Tacikistan, Türkmenistan 1, Türkmenistan 2, Endonezya, Bulgaristan, Pakistan, Malezya, Gürcistan, Karadağ, Sancak, Batı Afrika ülkeleri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber