Bakan Yıldırım: Demokrasinin başına gelenlerin hesabı soruluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, içinde bulunduğumuz dönemi, "Demokrasinin başına gelenlerin hesabının kitabının görüldüğü, herkesin geçmişle yüzleştiği bir dönem yaşıyoruz'' diyerek değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci Korcan Karar'ın Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü'nde açtığı ''Fotoğrafı Paylaşmak'' adlı serginin açılışına katılan Bakan Yıldırım, Korcan Karar'ın 30 yıllık meslek hayatında birçok başarıya imza attığını, serginin bu başarıların küçük bir kısmını yansıttığını söyledi. Fotoğrafın, anı yakaladığını ve ölümsüz kıldığını ifade eden Yıldırım, ''Sergide birçok tema var. Acı, mutluluk, dram var. Dünyanın çeşitli yerlerinde insanların başına gelenler, suikastlar, hatırda kalan olaylar var. Türkiye, bir anlamda yakın tarihte yaşadığı olaylarla yüzleşiyor. Demokrasinin başına gelenlerin hesabının kitabının görüldüğü, herkesin geçmişle yüzleştiği bir dönem yaşıyoruz. Geçmişi film şeridi gibi gözümüzün önüne getiren bu etkinlik, daha fazla anlam kazanıyor.'' diye konuştu.

Yıldırım, dünyada yaşanan acı tatlı birçok olayın fotoğraf sergisinde yansıtıldığını dile getirerek, genç bir üniversite olan Gediz Üniversitesi'nin, bu sergiye ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise Korcan Karar'ın, İzmir'in yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu ve kentin tanıtımına katkıda bulunduğunu belirtti. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise İzmir'de yetişen ve kariyerinde çok ciddi başarılar elde eden Korcan Karar'ın, Gediz Üniversitesi'nde sergi açarak, İzmir'e vefasını gösterdiğini söyledi.

Fotoğraf sergisi açan Gazeteci Korcan Karar da ''İzmir benim evim. Böyle bir sergiyi evimde paylaşmaktan dolayı mutluyum'' diye konuştu.

Fotoğraf sergisi açılışına Binali Yıldırım ile birlikte eski bakanlardan Kürşad Tüzmen, Işılay Saygın ve protokol üyeleri katıldı. Bakan Yıldırım, sergi açılışını yaptıktan sonra beraberindekilerle birlikte sergideki fotoğrafları inceledi. Yıldırım sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin İzmir'in sorunları ile ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım bir soru üzerine, Konak Tünelleri'ne ilişkin çalışmada hiçbir problem bulunmadığını söyledi. İzmir'in liman projesine de değinen Yıldırım, Büyükşehir ve Konak belediyelerinden projeye ilişkin görüş alındığını, ilave yüklerle ilgili projede gerekli düzenlemenin yapıldığını kaydetti.

Turizm alanındaki gelişmeleri göz önüne alarak devreye aldıkları projeyle, İzmir'de kruvaziyer turizmin 2,5 milyon turist kapasitesine ulaşacağını ifade eden Yıldırım, ''Tek başına liman düzenlemesi yapmak, yetmez. Bazı ticari alanlar oluşturmak gerekiyor. Bütçeye yüklenmeden yap-işlet-devret ile yapılması gündeme geldi. Bu güzel ilimizin buna ihtiyacı vardı. Bu, İzmir'in ortak beklentisiydi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber