İstanbul Tabip Odası seçimlerinde 3 grup yarışıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hekimler 'oda' için sandık başına gidiyor

Türkiye doktora şiddeti konuşurken, İstanbul'daki hekimler 'başkanını' arıyor. İstanbul Tabip Odası, 30 bin üyesiyle seçime gidiyor. 28 Nisan'da Genel Kurul, ertesi gün seçim var.

DEMOKRATİK KATILIM GRUBU: Adayları arasında mevcut başkan Dr. Taner Gören'in yanı sıra Dr. Emel Atik, Dr. Fethi Bozçalı, Dr. Ali Çerkezoğlu, Dr. Ümit Şen, Dr. Ali Özyurt, Dr. Feraye Kaya bulunuyor. Slogan: Çağdaş, laik, demokratik bir ülkede, iyi ve onurlu hekimlik.

'SÖZEN'LER DE ADAY: Seçimin iddialı ekiplerinden 'Özgür Hekimler Platformu', tabip odalarının birer siyasi parti bürosu olmaması gerektiğini söylüyor. Yönetim Kurulu listesinde Mehmet Ali Erbil'in kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, Op. Dr. İbrahim Sözen, Doç. Dr. Gazi Zore de var. Grub sözcüsü Opr. Dr. İbrahim Sözen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in yeğeni. Nurettin Sözen de listede.

'SAĞLIKTA BİRLİK': Bir diğer ekip 'Sağlıkta Birlik Grubu'nun başındaki isim Prof. Dr. Ali İhsan Taşcı, mevcut yönetimi 'Tüm hekimlerin sesi olmamıştır. Daha çok bir takım siyasi işlerle meşguller' diye eleştiriyor.

Bülent ŞANLIKAN / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber