İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir: Öğrenciler önce kendilerine güvensin

Yozgat Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, öğrencilerin eğitimde istedikleri başarıya ulaşabilmeleri için önce özgüvenlerinin olması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaöğretim öğrencilerine yönelik eğitim semineri düzenledi. Sarıkaya Öğretmenevi'nde düzenlene seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, öğrencilerin eğitimde istedikleri başarıya ulaşabilmeleri için önce kendilerine olan öz güvenlerinin olması gerektiğine işaret etti.

Demir, "Eğitim alanında yapılacak yatırımlar içerisinde en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. İlçemiz eğitim süreci içerisinde mesai arkadaşlarımızla öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için neler yapabiliriz noktasında seminerler düzenleyerek öğretmenlerimizi bu konuda bilgilendirdik. Bu çalışmaların ürünlerini geçen yıl ülkemizde yapılan sınavlarda il genelinde ilçemiz ilk sırada yer aldı." dedi.

Seminerleri düzenlemekteki amaçlarının öğrencileri başarıya götürecek yolda izlemesi gereken yöntemleri öğretmek olduğunu ifade eden Demir, "Öğrencilerimizin planlı, programlı ve disiplinli çalışmaları halinde mutlaka hedeflenen başarı gelecektir. Bizler bu tür seminerleri geçen yılda yapmıştık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Çünkü öğrencilerimiz de oluşabilecek sınav kaygısı, sınav heyecanı bu seminer sayesinde işin uzmanları tarafından işlenerek öğrencilerimizin kendilerine olan öz güveni kazandırılacaktır. Başarıyı artırma adına da oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Bu bakımdan seminerlerimiz sadece ilçemizde değil kasaba ve köylerimizde de yapılacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber