Çıkı içerisinde gençlere esrar satan üniversitelilere para ve hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'de çıkı içerisinde gençlere esrar satmak suçundan yargılanan ve aralarında 2 üniversite öğrencisinin de yer aldığı 4 kişiden ikisi 5'er yıl 2'er ay, diğerleri de 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme aynı zamanda sanıklara bin 500 lira ile 2 bin lira para cezası verirken, zanlıların uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle uzman ekip nezaretinde tedavi edilmelerine karar verdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen aylarda yaptıkları çalışmalarda, Baki B.'nin kent merkezinde uyuşturucu ticareti yaptığını belirledi. Çalışmalarını genişleten polis, Baki B.'nin il dışından getirdiği uyuşturucu maddelerini aynı evde ikamet ettikleri İbrahim A. ile üniversite öğrencisi olan Burak Ş. ve Taylan A. vasıtasıyla 'çıkı' içerisinde özellikle gençlere sattıklarını belirledi. Bunun üzerine Cumhuriyet savcısının izniyle harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Uyuşturucudan elde ettikleri para miktarını bir defterde kayıt alan şüphelilerle ilgili Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu madde satmak ve içmek' suçundan dava açıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son kez yapılan duruşmaya, sanıklar Baki B., Taylan A., İbrahim A., Burak Ş. ve avukatları Emre Kurtoğlu katıldı.

Sanıklardan Baki B., pişman olduğunu, Taylan A, o gün olay yerinde tesadüfen bulunduğunu, Burak B. ve İbrahim A. ise konuyla bir ilgilerinin olmadığını belirterek, beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Baki B., İbrahim A. ile üniversite öğrencileri Burak Ş. ve Taylan A.'nın uyuşturucu ticareti yaptığı ve aynı zamanda 'içici' olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Mahkeme, sanıklardan Baki B. ve Taylan A.'ya 5'er yıl 2'şer ay hapis ile 2'şer bin lira para, diğer sanıklar Burak Ş. ve İbrahim A.'nın 4'er yıl 2'şer ay hapis ile bin 400'er lira para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıkların 'içici' olduğu gerekçesiyle uzman bir ekip nezaretinde uyuşturucu tedavisi yapılmalarına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber