Helikopterli operasyonda 39 kilogram esrar ele geçti

Siirt'te polis, özel harekat ve jandarma ile birlikte helikopter destekli düzenlediği operasyonlarda 39 kilogram esrar ele geçirdi. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Kaçan 4 kişi aranıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Siirt il merkezi, Baykan, Pervari ile Şırnak ili Uludere ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. 2 polis helikopteri desteği ile özel harekat ve jandarmanın eş zamanlı operasyonunda özel eğitimli köpekler de kullanıldı. 5 ayrı operasyonda toplam 39 kilogram esrar ile 2 Kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirildi.

İlk operasyon Baykan ilçesinde yapıldı. H.K. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramada 4 bin 785 gram kubar esrar bulundu. İl merkezinde bir araçta yapılan aramada ise 21 bin 435 gram toz esrar ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan S.B., A.B. ve M.F.K isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Ardından Siirt il merkezi, Pervari, Baykan ilçeleri ile Şırnak ili Uludere ilçesinde helikopter destekli eş zamanlı operasyon yapıldı. Pervari ilçesinde H.B. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda toplam 10 bin 695 gram kubar esrar ile bir adet Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik silah, Baykan ilçesinde ikamet eden N.B. isimli şüphelinin ikametinde 2 bin 85 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Firari olan 4 şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği, toplam 12 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber