Aileyi psikolojik destekle koruyacaklar

Malatya Belediyesi, sosyal sorumluluk projesiyle toplumsal sorunlara da çözüm olmaya çalışıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile Danışma ve Destek Merkezi'nde, boşanma aşamasına gelen ailelere psikolojik destek sağlanacak.

Danışman öğretmenler ile 6 uzmanın görev yapacağı merkezde, toplumun en temel birimi olan aile kurumunu güçlendirmek için eşler arasındaki anlaşmazlıklara çözüm bulunacak.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve hizmete hazır hale getirilen Aile Danışma ve Destek Merkezi'ni tanıttı. Abdullah Gül Parkı içinde belediyenin kurulan merkez ile ailelerin sorunlarına birlikte çözüm bulmaya gayret edeceklerini söyleyen Ahmet Çakır, ekonomik ve sosyal alandaki gelişmeler nedeniyle son yıllarda aile kurumunda önemli dağılma, çözülmeler görüldüğünü söyledi.

Çakır, Avrupa'da sorunlu ailelere sosyal ve danışmanlık hizmeti veren kurumların sayısının fazla olmasına rağmen, Türkiye'de bu alandaki kurumların son derece yetersiz olduğunu ifade etti. Atıl vaziyetteki bir binayı değerlendirerek Aile Danışma ve Destek Merkezi'ni kurduklarına belirten Çakır, ?Merkez içinde danışman odaları, seminer salonları, koordinatör odası ve çocuk oyun odası gibi bölümleri bulunuyor. Sağlıklı ailelerle sağlıklı toplumların yetiştiğini, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun temelinde ise yapısı, sağlam temeller üzerine oturmuş aileler bulunuyor. Aile kurumunu korumak için uzman bir ekip oluşturduk. Bu merkezde hocalarımız, danışmanlarımız, rehber hocalarımız var. 6 tane uzman kadromuz var. Sadece bununla sınırlı kalmayacağız. İhtiyaca göre dışarıdan da uzman destekleri alacağız.? dedi.

Temel amaçlarının aile içerisinde iletişim sağlayarak, sorunları boşanma aşamasına gelmeden çözmek olduğunu söyleyen Çakır, ?Burada aile arasında, anne-baba ve çocuk arasındaki iletişimi sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca boşanma sonrasındaki ailelere rehberlik hizmeti de vereceğiz. Temelde bütün ailelere ulaşarak, ailelerin bu noktaya gelmesinin önüne nasıl geçebiliriz, en aza indirebiliriz?. Bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bu hizmetimiz sadece bu bina ile sınırlı kalmayacak. Mahallelerde yaptığımız diğer sosyal tesislerde de bir program dahilinde bu hizmeti vereceğiz.? diye konuştu.

Ailelere verilen hizmetin yanı sıra, bu merkezde çocuklara yönelik çalışmalar da gerçekleştirileceğini kaydeden Çakır, ?Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak, uzak tutmak, sınav öncesi motivasyonlarını sağlama gibi değişik projeler de uygulayacağız. Malatya'nın fiziki olarak gelişmesi önemli. Ancak bu fiziki gelişmelerin yanı sıra, sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlamak da bir o kadar önemli bir olay. Bu merkezin Malatyamıza ve ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Haftanın 7 günü hizmet verecek merkezden destek almak isteyen kişiler, 0 422 377 13 30 nolu telefondan randevu alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber