Marmara Üniversitesi'nde gerginlik

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi'nde iki gün önce karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar, bugün 100 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi önünde saat 12.00'de toplanan yaklaşık 100 öğrenci "Marmara satır üniversitesi", "Satır gaz cop dışarı bilim öğrenci içeri" yazılı pankart açtı. Öğrenciler daha sonra "Marmara faşizme mezar olacak", "Polis dışarı" sloganları attı.

24 Nisan Salı günü Alparslan Türkeş anmasının bildirisini dağıtanların, bildiriyi almayan bir arkadaşlarına saldırıldığının belirten grubun açıklamasında, "Üniversite içinde toplanan üniversiteliler, yönetim destekli gerçekleşen saldırıyı protesto ettiler. 25 Nisan günü üniversiteliler yapılacak etkinliğin iptal edilmesi ve önceki gün yaşanan saldırıyı protesto etmek için biraraya geldiler. Etkinliğin yapılacağı yere doğru yürüyüşe geçen öğrencilerin önü çevik kuvvet tarafından üniversite içinde kesildi.

Üniversitelilerin bulunduğu alan polis tarafından çembere alındı. Gün boyu polisin saldırı ve tacizlerine maruz kalan üniversiteliler kampüsün ana çıkış kapısına yöneldiklerinde polisin biber gazlı ve coplu saldırısına uğradılar" denildi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın ardından öğrenciler üniversitenin giriş kapısına "Marmara Satır Üniversitesi" yazılı pankartı yapıştırdı ve daha sonra topluca Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinden Kadıköy'e doğru yürüyüşe geçti.

Bir süre sonra sloganlar atarak yürüyen öğrenciler ile karşıt görüşlü iki öğrenci arasında gerginlik yaşandı. Tekbir getirip bozkurt işareti yapan iki öğrenci ile yürüyüş yapan öğrenciler arasındaki gerginlik polisin araya girmesiyle yatıştırıldı. Bu iki öğrenci, polis tarafından yürüyüşü yapanlardan uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alındı. Bu öğrenciler kendilerini gözaltına alan polis ekiplerine "Yol kesip yürüyorlar. Neden onlara müdahale etmiyorsunuz? Onlara trafiği aksattıkları için 90 lira para cezası kesmeniz gerekir" diye tepki gösterdiler.

Grubun yürüyüşü sırasında polis yoğun güvenlik önlemi alırken öğrenciler yürüyüşün tamamlanmasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber