'Kibar Feyzo'nun köyü Suriyelilerle anılıyor

Birçok film ve diziye ev sahipliği yapan Kavalcık köyü, bir yıldan bu yana Suriye'den kaçanların geçiş noktasını oluşturuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başrollerini Kemal Sunal ve Şener Şen'in paylaştığı Türk sinemasının sevilen eserlerinden 'Kibar Feyzo''nun yanı sıra Ezo Gelin, Kaçak ve Asi gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yapan Kavalcık köyü, bir yıldan bu yana Suriye'den kaçanların geçiş noktasını oluşturuyor.

Yıllardır adeta film platosu olarak kullanılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı eski adıyla Harran, şimdiki ismiyle Kavalcık Köyü, Kibar Feyzo, Adak, Ezo Gelin, Kaçak, Asi, Kasaba gibi birçok film ve diziye ev sahipliği yaptı.

Filmler çekilirken Adile Naşit, Türkan Şoray, Tarık Akan, Fatma Girik, Kadir İnanır, Necla Nazır, Şener Şen, Kemal Sunal, Müjde Ar, İlyas Salman ile Asi dizisinin birçok oyuncusunu ağırlayan köyün son aylardaki misafirleri ise Suriyelilerden oluşuyor.

Bir yıldan bu yana Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınanlar, Suriye sınırında bulunan Reyhanlı'ya bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinden giriş yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber