Sağlık Bakanı Akdağ: 28 Şubatta kim postal yaladıysa sözümüz onadır

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, darbe döneminde milleti sömürenlere artık müsamaha gösterilmediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darbeleri yapanları "Ülkenin yüzkarası' olarak nitelendiren Akdağ, "Bir de bu darbelere çanak tutanlar var. Darbelerin şakşakçıları, alkışları hatta haşa huzurdan darbelerin postal yalayıcıları var." dedi.

AK Parti Kütahya 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündeme ilişkin mesajlar verdi. Demokrasilerin küçük bayramının kongreler, büyük bayramının da seçimler olduğunu ifade eden Akdağ, 'Darbeler'in ise demokrasinin kara günleri olduğunun altını çizdi. Akdağ şöyle konuştu:

"Darbeleri yapanlar, demokrasinin de ülkenin de yüz karasıdır. Bir de bu darbelere çanak tutanlar var. Darbelerin şakşakçıları, alkışları hatta haşa huzurdan darbelerin postal yalayıcıları var. Bunlar milletin ruhuna yabancı olan kişiler ya da basitçe menfaatçilerden oluşuyor. Ben 52 yaşındayım bunca yılın içine darbe, muhtıra, post modern darbeler sığdı. Bunların sonuna geldik Allaha çok şükür. Bu darbe şakşakçıları için rüzgarın nereden geldiği önemli değil. Bunlar bazen de kasalarını doldurmayı düşünenlerdir. 28 Şubat'ta postal sesini duyduktan sonra yüksek yargı üyeleri, yüksek öğretim kurulu üyeleri ve üniversitelerden anlı şanlı hocalar vardı. Hem de bunların içinde en tepeye tırmananlar vardı. Sermaye sahipleri, medya patronları, köşe yazarları vardı. Değerli kardeşlerim her kim 28 Şubat'ta birilerinin postalını yalamışsa sözümüz onadır. Onlar da bilsinler ki bu zulme ortak olmuşlardır."

İNTİKAM DUYGUSU İLE YAPMADIK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun 'AK Parti intikam alıyor' sözünü hayırlatan Sağlık Bakanı, "Kılıçtaroğlu'nun söylediği gibi biz bunları intikam olsun diye yapmadık. Bunların müsebbibi kimse bugün tarafsız ve bağımsız yargının yakalarına yapışması kadar doğal bir şey olamaz. Bu darbe kalıntılarını istemiyoruz. biz bu milletin ruh köküne yabancıların, bu milleti tekrar sömürmesine istismar etmesine izin vermiyoruz. bunlar 1960'da Adnan Menderes ve arkadaşlarını şehit edenlerin kafa ve ruh yapısını taşıyanlardır. Andan Menderes 1950'de Kütahya Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Bahsettiğim kafa yapısına saip olanlar bu milletin şerefli evlatlarını darağacına götürüp şehit edenlerdir. Aynı kafalar 12 Eylül'de 'asmayıp da besleyecekmiyiz' kafasıda. Kim ben Ergeneokun'un avukatıyım dediyse işte onlar 1960'ın, 1980'in, 28 Şubat'ın kafa yapısını taşıyan darbe heveslilerine alkış tutan ve adeta vesayetinizden memnunuz diyenlerdir. Bunlar bütün bu konuştuklarımızı AK Partililer intikam duygusu ile hareket ediyor diyenlerdir. Bizim intikamla işimiz olmaz. Biz millete sevdalıyız. Biz adaletten yanayız. Zalimden yana olmadık bundan sonra da olmayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber