Yamanlar'ın öğretmenleri de birinci oldu

4. Uluslararası Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması'nda Özel Yamanlar Eğitim Kurumları liselerde altın, ilköğretimde bronz madalya kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü ve Eğitim Metotları Geliştirme Derneği (EMGED) işbirliğiyle öğretmenler arasında düzenlenen 4. Uluslararası Eğitim Metotları ve Materyalleri Proje Yarışması (EMEPYA) sonuçlandı. Projeleri dereceye giren öğretmenlere, Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Organizasyon kapsamında 2 bin 448 öğretmenin bir yıl içinde ürettiği 2 bin 106 eğitim projesi içinden, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan jüri heyetinin dört farklı kategoride yaptığı değerlendirme sonucu derece alanlar belirlendi. 17 ülkenin katıldığı yarışmada Menemen Özel Yamanlar Malhun Hatun Lisesi Tarih öğretmeni Mahinur Ceylan, lise kategorisinde "İnfografik" adlı tarih öğretimi projesiyle birinci oldu. Karşıyaka Özel Yamanlar İlköğretim Okulu Bilgisayar öğretmeni İbrahim Şenocak ise konu anlatımlarını 3D animasyonlarla birleştiren animasyon projesi ile ilköğretim kategorisinde üçüncü oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, proje üreten genç öğretmenleri gördüğünde büyük heyecan yaşadığını dile getirdi. EMEPYA'nın, Türkiye'nin gelişimini nitelikli eğitimde gören herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, ?Eğitim öğretimde nitelikli ve yenilikçi öğretmenlere sahibiz. Her alanda aldığımız ödüller bunun göstergesi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber