Öğretmene şiddet, ders bıraktırdı

Eğitim Bir Sen İzmir Şubesi'ne bağlı öğretmenler, doktor ve sağlık çalışanlarının yanısıra son 15 günde sekiz öğretmenin şiddete uğradığını belirterek, haftanın ilk günü ilk derse girmedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika üyesi öğretmenler, Güzelyalı İlköğretim Okulu girişinde basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer başta olmak üzere kamuoyunu şiddete karşı duyarlı olmaya çağırarak, ?Bugün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını, özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık. Geride bıraktığımız iki hafta içerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak, sekiz öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür. Üzülerek ifade etmeliyiz ki şiddet, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanmış, masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşmıştır. Halbuki şiddetin masumu değil, mağduru vardı. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen bazen kadın, bazen çocuktur.? dedi.

İLGİSİZLİKTEN YAKINDI

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar karşısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın duruşunun çok önemli olduğunu, aynı tepkiyi Milli Eğitim Bakanı'ndan da beklediklerini aktaran Şenocak, ?Doktor cinayeti ile ilgili Sağlık Bakanı'nın duruşunu takdirle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. ?Sağlık çalışanlarına yapılmış saldırıyı, kendime yapılmış sayarım.' diyerek maiyetindekileri yalnız bırakmayan bir bakanı, ne yazık ki öğretmenler olarak biz göremedik. Biz bugün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık. Buraya, başta anne babalar olmak üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık. Geride bıraktığımız iki hafta içinde sekiz meslektaşımız darp edilip, yaralanıp, şiddete maruz kaldıysa, yani şiddet öğretmene kadar uzandıysa toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir demek için toplandık. Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık. Bu nedenle haftanın ilk günü tüm okullarda ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim Bir Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber