Öğretmenlerden 'Teksas'a dönüyoruz' uyarısı

Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, Türkiye'nin farklı yerlerinde öğretmenlerin uğradığı saldırıları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i ve bakanlık yetkililerini saldırılara karşı etkisiz kalmakla eleştiren grup, öğretmenler için okulda alınabilecek güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Öğretmeler "okullar Teksas'a dönüyor" uyarısı yaptı

Cağaloğlu'ndaki merkez önünde toplanan sendika üyeleri ?alo 147 öğretmeni bıçakladılar, Sayın Dinçer nasihat değil önlem istiyoruz, öğretmenlerin can güvenliğini sağlayın? yazılı pankartlar açtı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptı. Bostan öğretmenlere yönelik saldırıların son dönemde arttığını söyleyerek, Kütahya öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanması, Sakarya'da bir velinin öğretmeni tekme tokat dövmesi ve en son da İstanbul Esenyurt'ta öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanmasının şiddetin son örnekleri olduğunu dile getirdi.

Öğretmenlere karşı yaşanan bu şiddet olayları sonrası eğitim camiası mensuplarının güvenliklerinin sağlanması için tedbir alınmasını isteyen Bostan, ?ödenek yetersizliği yüzünden okullarda yeteri kadar önlem alınmamaktadır. Okullarda güvenlik nöbetçi öğretmenler aracılığıyla sağlanmaya çalışılmaktadır. Öğrenciler okula kesici aletlerle gelebilmektedir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok azdır. Okullarda güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalar ve tehdit boyutunda gruplaşmalar olduğu gözlenmektedir.? dedi.

Şiddet içerikli dizi ve görüntülerin öğrencileri şiddete yönelttiğini söyleyen Bostan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer ve yetkilileri önlem almaya çağırdı. Bostan, ?bu tür gruplaşmaları itibar sayan bazı öğrenciler, öğrenci arkadaşlarına okul idarecilerine ve öğretmenlerine şiddet uygulamakta böylece okullar Teksas'a dönmektedir.? ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından göstericiler dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber