Eski Bakan Ergezen: Yedirmeyeni görevden alırlar

Haber Giriş : 04 Haziran 2005 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen'in revizyon kararını öğrendiğinde çevresine "Türkiye'de ya yiyen bakanı görevden alırlar ya da yedirmeyeni" dediği öğrenildi. Ergezen, "Milletin takdiri de her şeyin üzerindedir. Allah memnun olsun, gerisi önemli değil" diye konuştu.

Taksiyle gitti
Evinden makam araçsız ve korumasız çıkarak, taksiyle bakanlığa giden Ergezen, Milliyet'in sorularını yanıtladı.
"Neden görevden alındınız?" sorusunu yanıtlamayan Zeki Ergezen, şunları kaydetti:
"Bakanlığımıza toz kondurmadık. Programladığımız hedeflere ulaşmak için adeta hedefe kilitlendik. Milletin parasını yedirmedik. Gecemizi gündüzümüze kattık. Karayollarında, afet konutlarında canla başla çalıştık. Uygulamaya bakıldığında hedefler göz önüne alındığında başarılıyız. Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdik."

'Kimseye alet etmedim'
Ergezen, "AKP çevrelerinden gelen iş taleplerini geri çevirdiğiniz için mi görevden alındınız?" sorusunu da yanıtladı.
Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı, bu soru üzerine, yolsuzluklara meydan vermediğini söyledi.
Zeki Ergezen, "Bakanlığımı hiç kimsenin dünyevi menfaatlerine alet etmedim. Kim ne söylerse söylesin, bakanlığı hiç kimsenin çıkarına alet ettirmedim, ama hiç kimsenin" şeklinde konuştu.

'Allah memnun olsun'
Revizyon için "En iyi şahit zamandır" diye konuşan Ergezen, "İnşallah hakkımızda hayırlısıdır. Gece gündüz yorgunluk nedir bilmeden çalıştık. Bakanlığın en başarılı dönemini yakaladık. Milletin takdiri de her şeyin üzerindedir. Allah memnun olsun da gerisi önemli değil" ifadesini kullandı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber