AKP'liler revizyonu ?eksik' buldu: Devamı gelsin

Haber Giriş : 04 Haziran 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'a, ?Kabineyi değiştir? diye ısrarda bulunan vekiller muratlarına ererken, değişikliği daha büyük boyutlarda bekleyen AKP'liler, hayal kırıklığına uğradı. ?Mini kabine değişikliği'nden memnun olan AKP'liler, bunun devam etmesini bekliyor.

AKP'li vekillerin bir bölümü, ?3 çok az, devamı gelebilir? yorumunu yaparken, yaz dönemi içerisinde kabinede parça parça değişikliklerin olabileceğini düşünüyor.

AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, ?Yeni bir kabine, yeni bir heyecan? diyerek değişiklikten memnun olduğunu söyledi. AKP Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu belirterek, ?Böyle bayrak değiştirmekte yarar var. Kabineye yeni bir güç kazandırır. Değişiklik iyi oldu? diye konuştu.

Devamı gelecek mi?

AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, ?Bu bir nöbet değişimidir. Yenilenmeyi bekliyorduk. 30 ay az bir zaman değil, yavaş yavaş kabinenin yeniden yapılanması normal. Değişiklikler kabineye yeni heyecan ve güç kazandırır? dedi.

Bakanlar Kurulu'nun mini değişikliklerle yeniden yapılandırıldığını kaydeden Kızılcıklı, ?Devamı gelebilir. Milletvekili iken bakan olursunuz, bakan iken milletvekili olabilirsiniz. Biz, bu değişimi bekliyorduk. Bakanların hepsinde ilk günkü heyecan aynen devam ediyor mu derseniz? Buna, ?evet' diyemem? diye konuştu. Akşit ve Ergezen'in sağlık sorunları olduğunu ve değişmelerini beklediklerini ifade eden Kızılcıklı, ?Bir bayan gitti, bir bayan geldi. Bir İstanbul gitti, bir İstanbul geldi; dengeler korundu? dedi.

AKP Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün değişeceğini beklediklerini vurgulayarak, ?AKP grup toplantısındaki Akdeniz Sineği tartışması bardağı taşıran son olay oldu. Akşit ile Ergezen'in de sağlık sorunları vardı. Biz, değişiklikleri yaz tatilinden önce bekliyorduk? dedi.

AKP'de kabine değişikliğinden umudunu kesen milletvekilleri de vardı. AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, revizyonu beklemediğini belirterek, ?Olmaz diye bekliyorduk? ifadesini kullandı. Nöbet değişiminde yarar olduğunu kaydeden Kutlu, ?Devamı gelmez? yorumunda bulundu.

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay da, ?Bu bakanlar mı, yoksa tamamı mı değişmesi gerekirdi? Başbakan'ın takdiri. Uzun zamandır konuşuluyordu, gerçekleşti. Başbakan, basının yönlendirmesiyle değiştirmem diyordu, kendi damgasını vurdu? diye konuştu.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber