Eğitimciler son bir haftada 8 öğretmene yapılan saldırıyı kınadı

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi Başkanı Oğuzhan Özkan, Mevzuatlanma Sekreteri Salih Canbal ve sendika üyeleri İMKB Sakarya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde bir basın açıklaması yaparak son bir haftada 8 öğretmene yapılan şiddet olaylarına karşı sessiz kalan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler olarak, şimdiye kadar birçok konuda eylem ve etkinlik yaparak seslerini yükselttiklerini kaydeden Canbal, "Bugün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık. Geride bıraktığımız iki hafta içerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur" dedi.

Sağlık personeline yapılan saldırılar karşısındaki tutumu nedeniyle Sağlık Bakanı'nın duruşunu takdirle karşıladıklarını kaydeden Canbal, "Sağlık çalışanlarına yapılmış saldırıyı kendime yapılmış sayarım" diye maiyetindekileri önemseyen ve yalnız bırakmayan, duygudaşlık örneği sergileyen bir bakanı ne yazık ki öğretmenler olarak biz göremedik." Diyerek Milli Eğitim Bakanı'nın öğretmenlere yönelik şiddet eylemlerine sessiz kalmasını eleştirdi.

Canbal, "Buradan bütün yetkilileri uyarıyoruz. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" dedi.

Öğretmenlerden fedakarlık beklediğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de seslenen Canbal, "Sayın Bakanın taşıdığı sorumluluğun gereğini yapmasını istiyoruz. Gereğini yapmak okullara bütçe vermeyip öğretmeni tahsildar konumuna, sokup, veli ile karşı karşıya getirip daha sonra da 'Veliyi üzeni bende üzerim' demek değildir. Gereğini yapmak eğitimcileri karşısına almak değildir. Dünyanın hiçbir yerinde askerlerini aşağılayarak başarıya ulaşmış komutan gösteremezsiniz. ve yine hiçbir yerde kendi personeline fedakarlık yapmayanların, değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarlık beklediğini göremezsiniz" şeklinde konuştu. "Biz bu gün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikayet etmek için toplanmadık" diyen Canbal açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber