Dijital veriler kopyalanmadı

"Poyrazköy" davası tanıklarından Hüseyin G, iki teğmenin evinde yapılan aramada dijital verilerin kopyalanmadığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Kafes eylem planı'', ''Amirallere suikast'', ''Gölcük'te ele geçirilen belgeler'' ile ''ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar''a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı ''Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat'' davasında, tanık olarak dinlenilen Astsubay Hüseyin G, Gölcük'te bu davanın sanığı 2 teğmenin evinde yapılan aramada, polis kameralarının aramanın tamamını çekmediğini ve dijital verilerin kopyalanmadığını söyledi.

Tanık anlatımından sonra ara verilen ve öğleden sonra yeniden başlayan duruşmada söz alan bu davanın tutuksuz, ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından Albay Ali Türkşen, bilgisayar yardımıyla yaptığı sunumda Poyrazköy'de yapılan kazılara ilişkin polis kamera kayıtlarını mahkeme heyetine izletti.

Türkşen, görüntülerde olan ve aramalara katılan 5 polis memurunun tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Feyyaz Öğütçü taleplerini yineledi

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli ve soruşturma döneminde ev aramalarına katılan 3 polis memurunun da tanık olarak dinlenildiği duruşmada söz alan bu davanın tutuksuz, ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'de, adil yargılanma ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için, daha önceki duruşmalarda talep ettiği ve reddedilen hususların yeniden değerlendirilerek kabul edilmesini istedi.

Bu arada duruşmayı, bu dava kapsamında kendisine suikast girişimi yapılacağı iddiaları da bulunan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in de izlediği öğrenildi.

Duruşmaya 2 Mayıs Çarşamba günü devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber