Memur zamlarında karar günü 21 Mayıs/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ve sendika temsilcileri toplu sözleşme için çalışma takvimini belirledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 Mayıs'ta tutanağın imzalanabileceği müjdesini verdi

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği zam görüşmeleri için taraflar bu yıl ilk kez "toplu sözleşme" masasına oturdu. Daha önce zam oranlarını belirlemek için hükümet ile "toplu görüşme" adı altında bir araya gelen memur sendikaları, bu yıl elini güçlendirerek zam pazarlığına başladı. Hükümet ve kamu görevlileri sendikaları temsilcileri, dün gerçekleştirdikleri ilk toplantıda çalışma takvimini belirledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 21 Mayıs'ta nihai olarak toplantı tutağının imzalanabileceğini, uzlaşma sağlanamaması durumunda hakem heyeti sürecinin başlayacağını bildirdi.

MEMURUN ZAM TALEBİ

Bakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda, Kamu İşveren Heyeti'ne Bakan Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne de Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık etti. Heyette ayrıca Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'le sendika temsilcileri de yer aldı. Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık dört saat süren toplantıya "yetki" tartışması damgasını vurdu. Memur konfederasyonlarının Devlet Personel Başkanlığı'na sundukları tekliflerde Memur-Sen 2012 için yüzde 16, 2013 için yüzde 14 zam istiyor. Kamu-Sen ortalama memur maaşı için yüzde 28'lik zam olması gerektiğini bildirirken KESK, dört kişilik bir aile için Ocak 2012 itibariyle kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç temel ücretin 2 bin 145 liraya çıkarılmasını talep ediyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

* 2-8 Mayıs arasında kamu işveren sendikaları alt komisyonu ve hizmet kolları toplanacak.

* 8 Mayıs'ta değerlendirmeler heyete gelecek.

* 9 Mayıs'ta toplu sözleşme komisyonu kurulacak.

* 16-17 ve 21 Mayıs'ta tutanak imzalanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber