1 Mayıs 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

01 Mayıs 2012 Salı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (15.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul edecek. (17.00)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, başta İstanbul Taksim ve Ankara Tandoğan Meydanı olmak üzere yurt genelinde törenlerle kutlanacak. İstanbul Taksim Meydanı'ndaki kutlamalar DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından organize edilecek. Sendikaların çağrısı ile işçiler Şişli, Gümüşsuyu ve Tarlabaşı'ndan meydana çıkacak. Ankara Tandoğan Meydanı'nda ise Hak-İş ve Memur-Sen tarafından 1 Mayıs şöleni düzenleniyor. Şölende Sanatçı Mustafa Ceceli konser verecek. (10.00/10.30)

Bilişim suçlarından 308 kişi tutuklandı (Özel)

Uluslararası hacker grupları tarafından yapılan siber saldırılarının artması, dikkatleri bilişim suçlarına çevirdi. Türkiye'de 2011 yılında bilişim suçlarına yönelik düzenlenen 43 operasyonda 308 kişi tutuklandı. Emniyetin çalışmaları sonucu, 'oltalama yöntemi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarının isim, logo gibi bilgileri kullanılarak kullanıcıların bilgilerinin toplanmaya çalışıldığı da belirlendi.

Organize suç ve asayiş olaylarında kullanılan silahlar ruhsatsız (Özel)

Türkiye'de organize suç ile asayiş olaylarında ele geçirilen silahların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. 2009-2011 yılları arasında şahsa karşı işlenen suçlarda kullanılan ateşli silahın yüzde 73'ü, mala karşı işlenen suçlarda kullanılan ateşli silahın ise yüzde 70'inin ruhsatsız silah olduğu tespit edildi.

SÜTAŞ, doğuya 80 milyon dolarlık fabrika kuruyor

Hükümetin açıkladığı teşvik paketi yatırımcının gözünü doğuya çevirdi. Birçok şirket, doğu illerinde yatırım yapmaya başladı. Bursa merkezli SÜTAŞ da bu yıl içerisinde doğuya 80 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Fabrikanın kurulacağı ili açıklamayan SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, bu yıl içinde faaliyete sokulacak fabrikanın ilk etapta 700 kişiye iş olanağı sunacağını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kilis'te, Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kentte incelemelerde bulunacak. (11.00)

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da, valiliği, büyükşehir belediyesini, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, kentsel dönüşümle ilgili saha incelemesi ve değerlendirme toplantısına katılacak. (11.00-11.30-12.15-14.00-16.30)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman'da, KOSGEB Batman Hizmet Merkezi Müdürlüğü uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika törenine katılacak. (11.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi Balıkesir'de, Nisan ayı ihracat rakamlarını açıklayacak. (11.00)

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor

SPOR

Trabzonspor Taraftar Dernekleri, Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Trabzonspor, Süper Final'in 4. haftasında 2 Mayıs Çarşamba günü Galatasaray ile yapacağı maç için İstanbul'a gidecek. (15.00)

Bayan Voleybol Milli Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları eleme maçında Bulgaristan takımı ile Ankara'da karşılaşacak. (19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber