Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van köylerinin çehresini değiştirecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Van depreminde büyük hasar gören köyler için mimari proje çalışmalarına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık depremde hasar gören köylerde sağlıklı, güvenli ve yöresel mimariyi ön plana çıkaran evler yapılmasını sağlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce farklı illerde de yürüttüğü 'Kırsal Alanlarda Yöresel Doku ve Mimari Özelliklere Uygun Yapılaşmanın Yaygınlaştırılması' projesini, Van'da uygulamak için çalışmalara başladı. Bakanlık, depremde büyük hasar gören köylerde yerinde incelemelerde bulunarak, halkın ihtiyaçlarını belirledi.

İncelemeler sonucunda halkın ihtiyaçlarına cevap verebilen, sağlıklı, güvenli, yöresel mimari ile yaşam koşullarına uygun 4 adet ön proje üretildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere yöresel mimarinin kullanılması gerektiğini ifade ederek, ?Bu yeni bir Van. Van'ı rahat ettirmek tarihten gelen misyonu da korumak suretiyle yeniden Van'ı kurmak için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz.? dedi.

PROJELER VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ VERİLECEK

Bakanlık, İl Müdürlükleri ve İl Özel İdareleri aracılığıyla projelerden vatandaşların ücretsiz olarak yararlanmasını sağlayacak. Ayrıca bakanlık projeyi uygulamak isteyen ancak yeterli mali gücü olmayan vatandaşlara da devlet desteği sağlayabilecek.

'Kırsal Alanlarda Yöresel Doku ve Mimari Özelliklere Uygun Yapılaşmanın Yaygınlaştırılması' proje çalışmaları Kayseri ve Balıkesir'de ise tamamlandı. Bakanlık, yapılan projelerle köylerdeki yöresel mimariyi ön plana çıkartıp eski ile yenin uyumunu sağlamayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber