'Yaya geçitlerini ihlal etmeyin, 72 lira ceza yemeyin'

Mobese kameralarının ülke genelinde yaygınlaşmasıyla kural ihlali yapan sürücüler 24 saat boyunca izleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genellikle hız limiti ve kırmızı ışık ihlalinden ceza yiyen sürücüler trafik lambalarındaki yaya geçitlerini ihlal ettiklerinde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 47/1/C maddesi uyarınca 72 liralık sürpriz para cezasıyla karşılaşıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Altunsu, mobese kameralarına takılan sürücü ihlallerinin yakından takip ettiklerini söyledi. Bursa genelinde sadece mobese kameralarının tespitlerine göre günlük ortalama bin 300 ceza-i işlem uyguladıklarını anlatan Altunsu, yaya geçitlerini ihlal eden sürücülere de ceza uygulandığını söyledi. Araç sürücülerinin kırmızı ışıkta durmasına rağmen zaman zaman beyaz çizgilerle ayrılmış yaya geçitlerini ihlal ettiklerini kaydeden Şube Müdürü Altunsu, ?Sürücülerimiz, yaya geçitlerini ihlal durumunda da 72 TL ceza yazıldığını bilmiyor. ?İşaret ve tabelalara uymama' maddesi kapsamında aracının tekerinin beyaz çizgiler üzerinde duran sürücülere para cezası uyguluyoruz.? dedi.

Bu sene emniyetin emniyet kemeri uygulamasına ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Altunsu, kemer takmamanın cezasının da Karayolları Trafik Kanunu'nun 78. maddesi kapsamında 72 lira olduğunu söyledi. Cep telefonu kullanmanın da cezasının 72 lira olduğunu hatırlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Altunsu, mobese kameralarının kural ihlali yapan sürücüleri 24 saat boyunca izlediğini ve otomatik olarak ceza yazıldığını kaydetti.

Altunsu, Bursa genelinde 6 aynı nokta ve kavşaktaki MOBESE kameralarının sadece kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri, 9 noktada ise hız ihlali yapan sürücüleri ve 13 noktada da plaka tamına sistemiyle çalıntı araçların tespit edildiğini dile getirdi. Şube Müdürü Altunsu, özellikle gece saatlerinde 'nasılsa kimse yok, kimse görmez' diyerek kırmızı ışıkta geçen, hız limitini aşan sürücülere para cezasının kural ihlalinin gerçekleştiği anın fotoğrafıyla birlikte adreslere gönderildiğini söyledi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Altunsu, amaçlarının ceza yazarak vatandaşı bıktırmak olmadığını söyledi. Altunsu, ?Amacımız; vatandaşımıza ceza yazmak değil algılanabilir yakalanma riski duygusunu oluşturmaktır. Belki her nokta ve kavşağa polis koyamayız; ama gelişen teknolojiyle birlikte denetimlerimizin etkinliği ve aktifliği de artıyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber