Halk oyunları yarışması çekişmeli geçti

Ankara'da Altındağ Belediyesi Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri Arası, Halk Oyunları Yarışması, çekişmeli geçti. Yarışmada Muş yöresine ait oyunla Altınpark Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi (KEKM) üyesi kadınlar birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemil Meriç Kültür Merkezi'ndeki yarışmada, Türkiye'nin dört bir yöresine özgü oyunlar, aylar süren hazırlıkların ardından Altındağlı kadınların performanslarıyla izleyicilere sunuldu.

Birbirinden güzel performansların sergilendiği yarışmada, 19 grup arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Gruplar, jürinin yarışma sonuçlarını açıklamasını heyecanla bekledi. Jürinin yaptığı değerlendirmede, Muş yöresine özgü oyunu Altınpark Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi (KEKM) üyesi kadınlar birinci oldu. İkinciliği Diyarbakır yöresi oyunu ile yarışan Beşikkaya, üçüncülüğü ise Mardin yöresi oyununu oynayan Aydınlıkevler KEKM elde etti.

THM sanatçısı Enis Acar'ın da sevilen eserleri ile renk kattığı programda tribünleri tamamen dolduran Altındağlılar, neşeli anlar yaşadı. Sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ?Emeği geçen herkesi kutluyorum. 30 yıl boyunca evlerinde vakit geçiren kadınlar görün bakın burada ne maharetler gösteriyorlar.? sözü ise salondan büyük alkış aldı.

?Gelinimden heves ettim ben de katıldım?

Geleneksel Halk Oyunları Yarışması'nda performans gösteren kadınlar, Altındağ Belediyesi'nin kadına verdiği değer sayesinde hayatlarının değiştiğini anlattı. Takım arkadaşlarıyla birlikte ter döken kadınlardan Hacılar KEKM üyesi Edibe Doğan, ?Oyun oynamayı ve folkloru çok seviyordum, gelinimden heves ettim, hocamın ısrarı ile ben de katıldım. Folklor oynamaktan büyük zevk alıyorum. Bir daha olsa yine katılırım? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber