Van depremi ders oldu, Kepez Belediyesi arama kurtama ekibi kurdu

Van depreminden ders çıkaran Antalya Kepez Belediyesi, yaşanabilecek olası doğal veya insan kaynaklı afetlere hazırlıklı olmak amacıyla 20 kişi ve bir köpekten oluşan arama-kurtarma ekibi kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, 20 belediye personelinin gönüllü katılımıyla kuruldu. Timinin başında İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye biriminde 25 yıl görev yapan ve Japonya'da arama-kurtarma eğitimi alan Şaban Kibar bulunuyor.

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Kepez arama kurtarma ekibine her hafta Kibar tarafında arama kurtarma ve ilk yardım eğitimi veriliyor. Arama kurtarma ekibi, deprem, sel, orman yangını, trafik kazası, boğulma ve yangın gibi doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale edebilecek şekilde eğitiliyor. ?Dudu' isimli eğitimli arama-kurtarma köpeğinin de görev yaptığı timde, ayırıcı kesiciler, ilk yardım malzemeleri, arama- kurtarma gereçleri bulunuyor. Ekibe, ayrıca arazi ve servis aracı da tahsis edildi.

Belediye binası bahçesinde eğitim tatbikatı yapan timi ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'daki belediyeler içerisinde ilk arama-kurtarma ekibini, Kepez Belediyesi'nin kurduğunu belirtti. Van Depremi sonrası arama-kurtarma ekibini kurma kararı aldıklarını söyleyen Tütüncü, ?Doğal felaket anlarında bir tane daha canı, nasıl kurtarabiliriz hesabı ve sosyal sorumluluk anlayışıyla 365 gün hizmet verecek olan profesyonel bir arama-kurtarma timi kurduk.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber