Bakan Bayraktar: Kağıt üzerinde denetim yapanlara sıkı cezalar getirdik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yapı ruhsatı verilme işlemini kolaylaştırdıklarını, buna karşılık yapı denetim firmalarına sıkı denetim getirdiklerini belirtti. Bayraktar, "Kağıt üzerinde denetim yapanlara sıkı cezalar getirdik." dedi.

Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile günübirlik gezi ve denetimlerde bulunmak üzere uçakla Erzurum'a geldi. Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Bakan Bayraktar, yapı denetim firmalarının denetimine önem verdiklerini açıkladı. Bayraktar, iktidarları döneminde yapı ruhsatı almanın kolaylaştığını dile getirdi.

Bütün aşamalarında inşaatları kontrol eden yapı denetim firmalarına ise sıkı denetim uyguladıklarını belirten Bakan Bayraktar, "Bizim özellikle yeni yapmakta olduğumuz düzenlemelerle yapıda inşaat ve inşaat sektöründe ruhsat alımını basit hale getirdik. Bunun yanında denetimi çok daha reel hale getirmeye çalışıyoruz. 1999 Gölcük- Marmara depremi sonrasında Türkiye'de yapı denetim sistemi ciddileşti, netleşti. Geçen 12 yıllık süre içinde yapı denetim için aksaklıklar nedir? İleri dünyanın, modern dünyanın yapı denetiminde neler yapılıyor? Onları inceleyerek yapı denetiminde Türkiye'de kendi şartlarına uygun çalışmalar yapıyoruz. Yasamız hazırlandı, taslak halinde yasa çıkmadan yönetmelikler neler yapılabilir noktasında. Yapı denetiminde kotayı kaldırdık. Yapı denetiminde 200 kilometre mesafedeki şehirlerin yapı denetim kuruluşlarının o şehirlere hizmet imkânı getirdik. Yapı denetim firmalarından kâğıt üzerinde denetim yapanlarına çok sıkı ceza verdik. Ruhsat kolay verilecek, denetim ciddi olacak." dedi.

Bakan Bayraktar, yapı denetimini genişletmeyi düşündüklerini ve bu amaçla da müşavirlik modeli hazırlığı içerisinde olduklarını da ifade etti.

Yapı denetimini genişleteceklerini kaydeden Bayraktar, "Teknik müşavirlik modeli içindeyiz. Bu konuda ciddi olacağız. Yapı denetiminde modern ve müşavirlik sistemi getireceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber