Manisa'da engelliler sosyal faaliyetlerde yer alacak

Manisa İl Genel Meclis (İGM) Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, İGM olarak engelli aracı alacaklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onaylı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ile birlikte İGM tarafından yaptırılan kapalı yüzme havuzunda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, ?Engelli kardeşlerimizin yüzme sporundaki engellerini de kaldırmış olacağız.? dedi. İl Özel İdaresi'ne ait Atatürk Olimpik Yüzme Komplesi'ndeki kapalı yüzme havuzunun en yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacağını da aktaran Onaylı, ?Bu havuzun yapılmasındaki en önemli amaçlarımızdan birisi, engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonunda kullanılacak olmasıdır. Engelli kardeşlerimizin kapalı yüzme havuzundan istifade edebilmeleri için alacağımız araçla bu kardeşlerimiz, evlerinden alınarak buraya getirilecek ve hizmetten onlar da faydalanacak. Böylece sosyal devletin yükümlülüklerinden bir tanesinin daha hayata geçirilecek olmasından dolayı son derece sevinçli ve mutluyuz. Manisa Valiliğimiz başta olmak üzere gerek İGM gerek İl Özel İdaremiz gerekse Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Manisa gençliği için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecektir.? diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak da Manisa'da ne kadar engelli vatandaş varsa İl Özel İdaresi tarafından alınacak engelli aracı ile evinden alınıp tesislere getirileceğini ve kapalı yüzme havuzundan faydalandıktan sonra tekrar evlerine götürüleceğini söyledi. Uçak, güvenliğin had safhada olduğu Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksi'nde abonelerin, cihazlara parmak izi tanıtımı yaptıktan sonra yüzme havuzuna girip çıktıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber