İnşaat işçileri 1 Mayıs'ı şantiyede kutladı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir grup işçi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü inşaat şantiyesinde kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşverenlerin işçileri ziyaret ederek kutladığı etkinlikte işçiler bir süre çalışmalarına ara verip davul eşliğinde halay çekti. Stres atan işçilere işverenler tarafından ikramlarda bulunuldu ve hediyeler verildi.

Yapımına devam edilen Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi'nde işçi ve işverenlerin bir arada kutladığı bayramda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kızıltepe Zahireciler Kooperatifi tarafından tertiplenen kutlama etkinliğinde konuşan Kooperatif Başkanı Mehmet Şerif Öter, bayramın ruhuna uygun işçilerle beraber iş sahasında kutlandığını söyledi. İşverenler olarak çalıştırdıkları 300 işçi ile birlikte bayramı kutladıklarını ifade eden Öter, bunun işçilere ne kadar önemsediklerini göstergesi olduğunu belirtti. Öter, "Bugün Dünya Emekçileri ile Dayanışma günüdür. Biz de işveren olarak sektörümüzde istihdam edilen işçilerimize yönelik bir program yaptık. Bugün biz işvereni işçinin ayağına getirdik. Onların bayramını amacı doğrultusunda kutladık. İşçi bayramı amacı doğrultusunda kutlanmalıdır. Çünkü işçilerin olduğu yerde bayram kutlanır.Biz de bugün özüne aslına uygun doğru bir şekilde işçilerle beraber onların bayramını kutlamış olduk." şeklinde konuştu.

İnşaat işçilerinden Abdurrahman Öncel ise işçi, emekçi herkesin burada olduğu belirterek, herkesin buraya özveri ile glediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber