Türk Sağlık-Sen'den 1 Mayıs mesajı

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Temsilcisi Yüksel Koçak, 1 Mayıs nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesajında, Türk Sağlık-Sen olarak tüm çalışanların 1 Mayıs Bayramı'nı kutladıklarını bildiren Koçak, bayramda ülkenin işçileri, kamu çalışanları, işsizleri, emeklileri, yoksulları, kadınları, gençleri için alanlarda olacaklarını belirtti.

Koçak, şunları kaydetti:

"Türk milleti olarak barış içinde özgürce yaşamak, daha güzel bir dünyada, baskısız, insan onuruna yaraşır bir hayat için bir aradayız. 1 Mayıs'ta tüm çalışanlar adına taleplerimiz var. İstihdamın korunmasını, geliştirilmesini ve işsizliğin önlenmesini istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir hayat istiyoruz. Adil bir gelir dağılımı istiyoruz. Hakça bir paylaşım istiyoruz. Güvenceli bir çalışma hayatı istiyoruz. Bugün Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda 120 bin kişi taşeron işçi olarak, birçok haktan yoksun biçimde çalıştırılmakta. Taşeronlaşmanın son bulmasını, esnek, güvencesiz, sözleşmeli personel istihdamının kaldırılmasını, asıl işin taşeronlara yaptırılması uygulamasından vazgeçilmesini istiyoruz."

Koçak, sağlıkta 4/C'li, vekil ebe hemşire, 4-B'li olarak görev yapan, hak ettikleri kadrolu memurluğun verilmediği, binlerce kişiye, kadro istediklerini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber