Sağlıkçıların 'Kutlu Doğum' programında Tıbb-ı Nebevi anlatıldı

Çankırı Sağlıkçılar Derneği (ÇASAD)'nce düzenlenen Kutlu Doğum programında Tıbb-ı Nebevi anlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hz. Peygamber (s.a.v.)'in çeşitli yönleri ile anlatıldığı programın açılışında konuşan ÇASAD Başkanı Dr. İsmail Çağatay, Tıbb-ı Nebevi'yi anlattı. Dr. İsmail Çağatay Topçu, Tıbb-ı Nebevi'nin alternatif tıp ile karıştırılmaması gerektiğini ifade etti. Topçu, "Tıbbı Nebevi'ye belki tamamlayıcı tıp denebilir ama alternatif tıp biraz daha farklı bir şey. Tıbb-ı Nebevi'nin düzenlemeleri normal tıbbın sınırları içerisinde bulunmaktadır." dedi.

İsmail Çağatay Topçu, Hz. Peygamber (s.a.v.)'in bizzat kendisinin uyguladığı ve ümmetine tavsiye ettiği tıbbi uygulamaların bütün sağlık çalışanları tarafından uygulaması gerektiğinin altını çizdi. Tıbb-ı Nebevi'nin çevre temizliği, bulaşıcı hastalıklar, karantina, sağlıklı beslenme anlayışı ve kan aldırmanın faydaları gibi konularda binlerce yıllık bir geleneği bugüne taşıdığını dile getiren Dr. İsmail Çağatay Topçu konuşmasını Tıbb-ı Nebevi'nin hastalıkları tedavi hususunda önerdiği tavsiyelerle noktaladı.

Programda, üniversite öğrencilerinden oluşan ilahi grubunun seslendirdikleri Hz. Peygamber (s.a.v.)'i anlatan ilahiler büyük beğeni topladı.

Çankırı Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu Müdürü ve Türkiye Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Osman Uslu da gönülleri fethetti. Cemil Gürkan Hoca ise Hz. Muhammed (s.a.v.)'in insanlara örnek şahsiyetini anlattı. Çankırı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sundukları ney dinletisi ve ardından sahneye çıkan semazenler büyük alkış aldı. Konukların güllerle karşılandığı programa katılanlar arasında Çankırı İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç, ÇASAD Başkanı ve Çankırı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcı Dr. İsmail Çağatay Topçu ile çok sayıda sağlık çalışanı yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber