Savcı, TEDAŞ işçilerini göle gönderenin peşine düştü

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 3 Nisan'da 5 kişilik elektrik tamir ekibinin buz kaplı gölde ölümüyle sonuçlanan olayda, sır perdesi bir türlü aralanamadı.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'TEDAŞ işçilerinin buzla kaplı gölete gitmesini kim istedi?' sorusuna cevap bulunamazken TEDAŞ ve Temel Elektrik, işçilere talimatın kendileri tarafından verilmediğini iddia ediyor. İşçilerin ölümünden sorumlu olarak tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Aras Elektrik Dağıtım AŞ İşletme Müdürü Tuncer Yeşilyurt'un avukatı Ercüment Şenol, savcılığa verdiği dilekçeyle işçilerin baraj göletine açılmadan önce telefonla kim tarafından arandığının öğrenilmesini talep etti. Bunun üzerine savcılığın GSM şirketlerinden arama kayıtlarını istediği öğrenildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, kazada ölen Şahin Baykal, kesinlikle gölete açılmak istemiyordu. Ancak sonra ne olduysa Baykal da gölete açılmaya karar verdi. 5 işçinin gölete devrilen direği onarmasının mümkün olmadığını ifade eden elektrik mühendisleri, "İşçiler direğin devrilmesiyle gerilen hatları kesmeleri durumunda telle beraber metrelerce uçacaktı. Yani gölette boğulmalarından daha büyük bir ölüm riski daha vardı." diyor. İşçilerin bu tehlikelerin farkında olduğunu ifade eden avukat Şenol, "Bu durum şüphe uyandırıyor. TEDAŞ, bu işçilere talimat vermedi. Diğer şirket 'talimat vermedim' diyor. Elektriği kesilen 280'e yakın köy var. Bunlar birilerini telefonla arattırdı. İşçilere resmi olmayan yollarla bir talimat mı geldi? diye merak ediyoruz." şeklinde konuşuyor.

Savcılık, kazayla ilgili soruşturmasına devam ediyor. Üç kişiden oluşan bilirkişi heyeti raporunun ardından iddianame mahkemeye sunulacak. Kazada TEDAŞ işçisi Mustafa Arifoğulları, Temel Elektrik'in çalışanları Feridun Öztürk, Ahmet Sait Turan, Rıdvan Takım, Ustabaşı Şahin Baykal gölette boğularak can vermişti. Olayın ardından İşletme Müdürü Tuncer Yeşilyurt, Aşkale Cumhuriyet Savcılığı'nın istemi üzerine 5 Nisan günü 'taksirli olarak birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan' tutuklanmış, 30 Nisan'da da serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber